h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Dijital Dönüşüm ve İnternet Üzerinden Satış başlığıyla özgün bir şekilde haberimize başlayalım.

Dijital Dönüşüm ve İnternet Üzerinden Satış başlığıyla özgün bir şekilde haberimize başlayalım.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret Borsası'nın katkılarıyla düzenlenen "100. Yıl İkliminde E-Ticaret ve Dijital Dönüşüm Zirvesi", Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Gökhan Dinçer, dijitalleşmenin önemine değinerek, şehrin dijital pazardaki payının artırılması gerektiğini vurguladı. Etkinlikte dijital dönüşümün iş stratejisi olduğu ifade edildi ve tüm kurumların birlikte hareket etmesi gerektiği belirtildi. Panelde e-ticaret, e-ihracat ve dijital dönüşüm konularında bilgi paylaşımı yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret Borsası tarafından birlikte düzenlenen “100. Yıl İkliminde E-Ticaret ve Dijital Dönüşüm Zirvesi” adlı bir etkinlik Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Gökhan Dinçer etkinlikte yaptığı konuşmada, “Dijitalleşen dünyaya entegre olmak ve bu alanda söz sahibi olmak önemlidir” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın teknolojiyi doğru ve verimli bir şekilde kullanabilmesi için çeşitli projelere imza atarak özellikle gençlerin ve diğer vatandaşların bu konuda imkanlarını artırmayı hedeflemektedir. Bu amaç doğrultusunda düzenlenen “100. Yıl İkliminde E-Ticaret ve Dijital Dönüşüm Zirvesi” etkinliği Bursa’da gerçekleşti. Etkinlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Gökhan Dinçer, Bursa Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı İbrahim Özhan, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fahrettin Bilgit, Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdülkerim Baştürk, Hipotenüs Elektronik Ticaret ve Yazılım Teknolojileri A.Ş. CEO’su Yavuz Aygan, akademisyenler, bürokratlar ve çeşitli vatandaşlar bir araya geldi.

Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Gökhan Dinçer, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin şehirdeki tüm konularla ilgili olduğunu ifade etti. Dinçer, Bursa’nın dijital dünyaya entegre olmasının ve dijital pazardaki payının artırılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, “Dijital dünyaya entegre olmak önemli. İhracatta da söz sahibi olabilmek için özel çalışmalar yapmamız gerekiyor. Katılımcılara ve organizasyona destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Özhan ise dijital dönüşümün sadece bir iş stratejisi olmadığını, aynı zamanda ülkeler arasında rekabet avantajı sağlayan bir güç olduğunu belirtti. Özhan, dijital dönüşümün sağlanması için tüm kurumların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit ise 1990’lı yıllarda internet üzerinden alışveriş yapmanın bir hayal olduğunu düşündüğünü söyledi. Bilgit, günümüzde ise internetin fiziksel sınırları kaldırdığını ve her cep telefonunda, bilgisayarda bile sanal mağazaların bulunduğunu ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdülkerim Baştürk ise Bursa’nın tarihi, kültürü ve ticaret geleneği ile ön plana çıkan bir şehir olduğunu belirterek, “Ticaret Bursa için bir kültürdür. Bunun gerçek tarihe dayandığını söyleyebiliriz. E-ticaret, Bursa’nın değerli ürünlerini ve zengin ticaret potansiyelini küresel pazarlara taşımak için önemli bir araçtır” dedi.

Hiponetüs Ticaret ve Yazılım Teknolojileri A.Ş. CEO’su Yavuz Aygan ise “E-ticaret her yerde konuşuluyor ancak asıl konuşulması ve artırılması gereken şey e-ihracattır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından panelistler, ülkemizdeki e-ticaret ve e-ihracat verilerini, dijital dönüşümün gerekliliğini salondaki vatandaşlara aktardı ve başlayanlar ile süreci ilerletmek isteyenlere deneyimlerini paylaştı.

Yatırıma değerli bir altın önerisi

Sıradaki haber:

Yatırıma değerli bir altın önerisi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.