h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Denizli’de tarıma yönelik yatırımlar destekleniyor

Denizli’de tarıma yönelik yatırımlar destekleniyor

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, kırsal kalkınma destekleri kapsamında 2024 yılında başvuruları açılan tarıma dayalı yatırımların destek programının genişletildiğini ve yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği sağlandığını duyurdu. Yeni program kapsamında tarıma dayalı sektörlerin projeleri desteklenecek. Başvurular online olarak yapılabilecek ve 19 Şubat 2024 tarihinde sona erecek. Program, kırsal alanda gelir düzeyinin arttırılması ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması hedefiyle yürütülüyor. Ayrıca, el sanatları ve zanaatkârlık faaliyetleri de desteklenecek. Tesislerin enerji ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yenilenebilir enerji projeleri de desteklenecektir. Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik destek ve bilgi sağlayacaktır.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, tarıma dayalı yatırımları desteklemek amacıyla kırsal kalkınma desteklerinin genişletildiğini ve yüzde 50 hibe desteğinin sağlanacağını duyurdu. 2024 yılı başvurularının açıldığını belirten Çınar, bu kapsamda çeşitli sektörlerdeki projelerin de destekleneceğini vurguladı. Başvuruların Tarım Reformu Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılabileceğini belirten Çınar, başvuru süresinin 19 Şubat 2024 tarihinde sona ereceğini açıkladı.

Çınar, kırsal alanda gelir düzeyini yükseltmek ve tarım ile sanayi entegrasyonunu sağlamak amacıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın (KKYDP) devam ettiğini ve yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği sağlandığını belirtti. Program kapsamında 2006 yılından bu yana Denizli’nin tarımına 68 milyon TL hibe kaynağı aktarıldığını ifade eden Çınar, bu desteklerle 1806 kişiye istihdam imkanı sağlandığını söyledi.

Yeni dönemle birlikte tarıma dayalı yatırımların desteklerinin artırıldığını açıklayan Çınar, bu kapsamda proje tutarlarının iki ve üç katına çıkarıldığını belirtti. Bu yıl tamamlama projeleri için 12 milyon TL, kapasite artırımı/teknoloji yenileme veya modernizasyon için 10 milyon TL, kırsal ekonomik altyapı yatırımları için 3 milyon TL destek verileceğini bildiren Çınar, bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımların da destekleneceğini söyledi. Ayrıca el sanatları ve zanaatkârlık faaliyetlerinin de destekleme kapsamında olduğunu belirten Çınar, vatandaşları başvurular için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne davet etti.

Çınar ayrıca, yenilenebilir enerji tesisleri üretimi projelerinin de destekleneceğini ve bu programla yeni yatırımların ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını belirtti. Vatandaşların teknik destek ve bilgi konusunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yardım alabileceğini belirten Çınar, Denizli iline hayırlı olması temennisinde bulundu.

Pursaklar’da İş Verenlerle Yeni Yılın İlk Buluşması Gerçekleştirildi

Sıradaki haber:

Pursaklar’da İş Verenlerle Yeni Yılın İlk Buluşması Gerçekleştirildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.