h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Çorum Valisi Dağlı: “Çorum’da 2,8 milyar liralık yatırım TKDK tarafından gerçekleştirildi”

Çorum Valisi Dağlı: “Çorum’da 2,8 milyar liralık yatırım TKDK tarafından gerçekleştirildi”

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla Çorum'da 2,8 milyar liralık yatırım yapıldığını ve yatırımcılara 1,3 milyar lira hibe ödemesi yapıldığını açıkladı. Vali Dağlı, TKDK'nın tarım ve kırsal alana yönelik yatırımlara yüzde 50-70 oranında hibe sağladığını belirtti. TKDK Çorum İl Koordinatörlüğü, 2013'ten bu yana 638 milyon lira yatırım tutarına sahip bin 232 projeye 299 milyon lira hibe ödemesi yaptı. Bu hibelerle hayvancılık, işleme-pazarlama ve çiftlik faaliyetleri gibi alanlarda projeler gerçekleştirildi. TKDK'nın IPARD programıyla sağlanan destekler sayesinde Çorum ilinin ekonomisi, istihdamı ve üretimi olumlu etkilendi. Vali Dağlı, IPARD III programının yakında başlayacağını ve yatırımcıların TKDK İl Koordinatörlüğü ile iletişime geçmelerini tavsiye etti.

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla Çorum’da gerçekleştirilen 2,8 milyar liralık yatırım ve 1,3 milyar liralık hibe ödemelerini duyurdu. Vali Dağlı, TKDK Çorum İl Koordinatörlüğünü ziyaret ederek kurumun çalışmaları hakkında brifing aldı. Çorum’da 638 milyon lira tutarında bin 232 Projeye hibe ödemesi yapıldığını belirten Vali Dağlı, TKDK’nın hayvancılık, işleme-pazarlama ve çiftlik faaliyetleri konusunda yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe oranlarıyla destek sağladığını ifade etti. IPARD Programı kapsamında bugüne kadar 299 milyon lira hibe ödendiğini belirten Vali Dağlı, bu desteğin Çorum’un ekonomisine, istihdama ve üretime katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi. Vali Dağlı aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın IPARD III programını başlatacağını da hatırlatarak yatırımcıları İl Koordinatörlüğü ile iletişime geçmeye çağırdı.

Gaziantep Sanayi Odası’nda Enflasyon Muhasebesiyle İlgili Bilgilendirme Yapıldı

Sıradaki haber:

Gaziantep Sanayi Odası’nda Enflasyon Muhasebesiyle İlgili Bilgilendirme Yapıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.