h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Çocuklar Gelecekte Enerjiyi Şekillendiriyor: Enerjiye İlişkin Önemli Bir Adım

Çocuklar Gelecekte Enerjiyi Şekillendiriyor: Enerjiye İlişkin Önemli Bir Adım

"Enerji üreticisi Enerjisa Üretim, Hayal Gücü Merkezi ile iş birliği yaparak "Geleceği Hayal Ediyorum" projesini hayata geçiriyor. Balıkesir'deki üç köyde 10-12 yaş aralığındaki çocuklara enerji ve sürdürülebilirlik konularını öğretmeyi hedefleyen proje, atölyeler ve oyunlarla destekleniyor. Çocuklar, iletişim becerileri, iş birliği, eleştirel düşünme ve araştırma becerilerini geliştirme fırsatı buluyor. Enerjisa Üretim, projenin gelecek dönemlerde de devam etmesini planlıyor."

Enerji üretim şirketi Enerjisa Üretim, Hayal Gücü Merkezi işbirliğiyle “Geleceği Hayal Ediyorum” projesi aracılığıyla çocuklara hem enerjiyi hem de sürdürülebilirlik kavramlarını öğretiyor.

Enerjisa Üretim, Hayal Gücü Merkezi ile birlikte Balıkesir’de enerji ve sürdürülebilirlik kavramlarını çocuklara öğretmek amacıyla “Geleceği Hayal Ediyorum” projesiyle yola çıkıyor. Enerjisa Üretim, Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali’ne yakın üç köyde yaşayan 10 – 12 yaş arasındaki yaklaşık 25 öğrenciye, her Cumartesi günü düzenlediği atölyelerle geleceğe dair bir vizyon kazandırıyor.

“Geleceği Hayal Ediyorum” projesi çerçevesinde çocuklar, soru sorma yeteneklerini, meraklarını ve becerilerini şekillendiriyor. Enerji, enerji türleri, enerjinin dönüşümü ve sürdürülebilirlik temaları altında gerçekleştirilen atölyeler, sanatsal araçlarla desteklenirken oyunlarla da zenginleştiriliyor. Tasarım ve üretim, öğrencilerin somut deneyimleriyle şekilleniyor. Öğrenciler, iletişim, iş birliği, eleştirel düşünme, araştırma ve sosyal-duygusal becerilerini geliştirme fırsatı buluyorlar.

Enerjisa Üretim Sürdürülebilirlik Mentoru Mehmet Eynehan, Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali’nde gerçekleştirilen atölyelerle çocukların geleceğe dair umutlu olmalarını hedeflediklerini belirterek, “Enerjisa Üretim olarak, Türkiye’nin dört bir yanında çevre ve topluma katkı sağlamaya çalışan bir organizasyonuz. Enerji ve sürdürülebilirlik kavramları, ülkemizi geleceğe taşıyacak çocuklarımıza küçük yaşlarda öğretmek, aşılamak istediğimiz önemli konulardır. Yüksek sosyal etki oluşturmayı ve santral sahalarımızdan yerel bağlamlara sürdürülebilir katkı sunmayı ilke edindiğimiz projemizle Balıkesir Rüzgar Enerji Santralimizin etki alanındaki köylerde yaklaşık 25 çocuğa 13 hafta boyunca sürdürülebilirlik ve yaşam becerilerini geliştirme atölyeleri ile ulaşıyoruz” dedi.

Enerjisa Üretim’in Hayal Gücü Merkezi ile gerçekleştirdiği “Geleceği Hayal Ediyorum” projesi önümüzdeki dönemde de devam edecek.

Akbank, üretken yapay zeka teknolojilerine dair yeni bir çözüm sunuyor

Sıradaki haber:

Akbank, üretken yapay zeka teknolojilerine dair yeni bir çözüm sunuyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.