h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Bursa Ticaret ve Sanayi Odası KOBİ Konseyi, strateji arama çalıştayını başarıyla tamamladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası KOBİ Konseyi, strateji arama çalıştayını başarıyla tamamladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), KOBİ Konseyi Strateji Arama Çalıştayı’nın açılışını gerçekleştirdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, KOBİ’lerin taleplerine çözüm odaklı yaklaştıklarını belirterek, Bursa'nın sanayi karakteristiğini ön plana çıkarmak için yapılması gereken çok işler olduğunu vurguladı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise KOBİ Konseyi'nin KOBİ'lerin ve sanayinin rekabetçiliğini güçlendirmek amacıyla çalışmalar yaptığını ifade etti. Programda, Bursa'nın ihracat ve sanayi potansiyelinin güçlendirilmesi, kentsel dönüşüm ve deprem konuları ele alındı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) KOBİ Konseyi Strateji Arama Çalıştayı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katılımıyla başladı. Aktaş, KOBİ’lerin talep ve beklentilerine çözüm odaklı yaklaştıklarını söyleyerek, Bursa’nın sanayi karakteristiğinin ön plana çıkması için yapılması gereken çok iş olduğunu belirtti.

BTSO KOBİ Konseyi Strateji Arama Çalıştayı’nın açılış programı, BTSO Ana Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Programa, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO KOBİ Konseyi Başkanı Cafer Yıldız ve konsey üyeleri katıldı. Burkay, Bursa ekonomisini daha güçlü bir şekilde geleceğe taşıma misyonuyla hareket ettiklerini ifade ederek, KOBİ Konseyi’nin KOBİ’lerin ve sanayinin rekabetçiliğini güçlendirmek amacıyla çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi.

Başkan Burkay, Bursa’nın yüksek teknolojili ve katma değerli üretim hedeflerine uygun bir şekilde dönüşümünü başarıyla gerçekleştiren bir şehir olduğunu belirtti. Burkay, Türkiye’nin ihracatının giderek artmasıyla birlikte Bursa’nın ihracat sıralamasında gerilediğini vurgulayarak, bu durumun düzeltilmesi için doğru mekansal planlama ile yeni planlı sanayi alanlarının oluşturulması gerektiğini söyledi.

Deprem gerçeğinin tüm Türkiye’nin ortak sorunu olduğunu ifade eden Burkay, deprem önlemlerinin alınması ve kentsel dönüşümün sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.

Başkan Aktaş ise Bursa’nın sanayi karakteristiğinin ön plana çıkması hasebiyle yapılması gereken çok işler olduğunu söyledi. Aktaş, kentsel dönüşümün sadece konutla sınırlı kalmaması ve tüm alanlarda devam etmesi gerektiğini ifade etti.

KOBİ Konseyi Başkanı Cafer Yıldız, konseyin iş dünyası temsilcileri, yerel yönetimler, kamu kurumları ve akademisyenlerden oluşan bir yapı olduğunu söyledi. Yıldız, şehir içinde kalmış ve büyümeye imkan bulamayan firmaların şehir dışındaki düzenli üretim alanlarına taşınmasının önemine vurgu yaptı.

Çalıştay, BTSO’nun Referans Eğitim Merkezi Bursa Business School’da gerçekleştirilen toplantılarla devam etti.

Lara Atıksu Arıtma Tesisi’ne Güneş Enerji Sistemi Kuruldu

Sıradaki haber:

Lara Atıksu Arıtma Tesisi’ne Güneş Enerji Sistemi Kuruldu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.