h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Başkan Seçer: “Kadınların çalışması ve üretmesi bizim istediğimiz bir şey” “Başkan Seçer: Kadınların iş gücüne katılmasını ve üretim yapmasını hedefliyoruz” “Başkan Seçer, kadınların çalışmasını ve üretmelerini istediğini açıkladı” “Başkan Seçer, kadınların aktif iş hayatına dahil olmalarını ve üretim yapmalarını istiyor”

Başkan Seçer: “Kadınların çalışması ve üretmesi bizim istediğimiz bir şey” “Başkan Seçer: Kadınların iş gücüne katılmasını ve üretim yapmasını hedefliyoruz” “Başkan Seçer, kadınların çalışmasını ve üretmelerini istediğini açıkladı” “Başkan Seçer, kadınların aktif iş hayatına dahil olmalarını ve üretim yapmalarını istiyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 'Elde var yetenek, evde var ekmek' sloganıyla yürütülen 'Evimiz Atölye' projesi kapsamında oyuncak yapım atölyesini tamamlayan 456 kadına sertifikalarını verdi. Projeden bugüne kadar bin 932 kadının faydalandığı belirtilirken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, projenin önemine vurgu yaparak, kadınların el emeğiyle evlerine katkı sağlama amacının kutsal bir iş olduğunu ifade etti. Başkan Seçer, kadınlara yönelik hizmetlerin önemine dikkat çekerek, projenin büyütülerek yaygınlaştırılacağını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Evimiz Atölye’ projesi kapsamında tamamlanan oyuncak yapım atölyesi için kadınlara sertifikaları törenle verildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bu proje, Mersinden Kadın Kooperatifi’nin de ortak olduğu bir çalışmadır. 9 mahallede yaşayan toplam 456 kadın, bu projenin bir parçası olarak üretim yapmanın gururunu yaşadı. Bugüne kadar bin 932 kadının faydalandığı bu proje, Mersin’i güzelleştirme ve kadınlara destek olma amacını taşıyor.

Proje kapsamında düzenlenen törende, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, belediye bürokratları, mahalle muhtarları, kadınlar ve çocuklar bir araya geldi.

Başkan Seçer, konuşmasında kadınlara hitap ederek, “Eğer çocuklarınızla ve ailenizle huzurlu bir şekilde yaşıyorsanız, hem Mersin’i güzelleştirirsiniz hem de buraya gelen ziyaretçilerin memnun ayrılmasını sağlarsınız. Herkesin mutlu ve huzurlu bir hayatı olması için hep birlikte çaba sarf ediyoruz” dedi. ‘Evimiz Atölye’ projesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Seçer, “Bu proje içinde kadınların, el emeği, alın teri ve göz nuruyla evlerinin geçimine katkıda bulunma anlayışı var. Bu nedenle bu proje çok kutsal bir iş yapıyor” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar 34 mahalleden bin 932 kadının bu projeden faydalandığını belirten Seçer, tören kapsamında 9 mahalleden 456 kadına sertifikalarını teslim edeceklerini söyledi. Seçer ayrıca, kadın ve aile hizmetleri dairesinin kuruluşunu göreve geldikten sonra gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, kadınlara yönelik hizmet ve projeleri hayata geçirdiklerini vurguladı. Kadın konukevi ve kadın danışma merkezi gibi hizmetlerin yanı sıra Tarsus’ta bulunan hanım evinin de kadınlara yönelik iş imkanları sunmak için açıldığını belirtti. Ayrıca, üretici kadın pazarlarıyla da 11 binden fazla kadına destek olduklarını dile getirdi. Seçer, “Kırsalda tarımsal destek yapıyoruz ancak eğer şartlar eşitse, desteği kadınlara veriyoruz. Kadınların çalışmasını ve üretim yapmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Seçer, kadınlara ve çocuklara yönelik hizmetleri önemsediğini ve destek verdiğini belirterek, hamile bakım sütü projesi kapsamında hamile kadınlara 12 litre süt desteği sağlandığını ifade etti. Yeni doğan bebekler için ise ihtiyaç duyulan her şeyi içeren bir çanta dağıtıldığını söyledi. İhtiyaç sahibi kadınlara aylık düzenli ödeme yapıldığını ve gelir düzeyi düşük mahallelerde ilköğretime başlayan çocuklara çanta dağıtımı gerçekleştirildiğini aktardı.

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ise ‘Evimiz Atölye’ projesinin Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Kooperatif tarafından ortaklaşa yürütüldüğünü belirterek, 3 yıldır devam eden bu projenin 34 mahalleye ulaştığını ifade etti. Kadınlara seslenen Seçer, “Sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu projenin önemini her seferinde daha iyi anlıyorum” dedi. Kadınların projeden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Seçer, “Kadınlar, sosyalleştiklerini, yeni bir meslek edindiklerini ve bir araya gelmenin önemli olduğunu söylüyorlar. Bu projeyi geliştirerek daha da yaygınlaştıracağız” diye konuştu.

Programa katılan kadınlar, projede yer almanın mutluluğunu dile getirirken, Mithat Toroğlu Mahallesi’nden Birsen Ak, “Çok mutlu oldum. Özellikle başkanımızın kadınlar hakkında söylediği sözler beni daha da duygulandırıyor. Başkanımızı çok seviyoruz ve her zaman destekçisiyiz” şeklinde konuştu.

Program kapsamında çocuklar için de renkli etkinlikler düzenlendi. Boyama alanında keyifli vakit geçiren çocuklar, güneşli havanın tadını çimlerdeki maskotlarla birlikte çıkardılar. Konuşmaların ardından sertifika töreni ve yemekli bir program gerçekleştirildi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bakan Şimşek, yıllık cari açığın 49,6 milyar dolara gerileyerek, Mayıs ayına göre 10,7 milyar dolarlık bir düşüş kaydettiğini belirtti. Altın hariç cari açık ise 22,5 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Sıradaki haber:

Bakan Şimşek, yıllık cari açığın 49,6 milyar dolara gerileyerek, Mayıs ayına göre 10,7 milyar dolarlık bir düşüş kaydettiğini belirtti. Altın hariç cari açık ise 22,5 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.