h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Başkan Akın, çalışanların yüzünü güldürmek için önemli bir adım attı

Başkan Akın, çalışanların yüzünü güldürmek için önemli bir adım attı

Turgutlu Belediyesi, Belediye-İş Sendikası ile 2024 yılı için en düşük personel maaşının 24 bin 823 TL olacağını belirten bir sözleşme imzaladı. Sözleşme kapsamında yapılan zam oranı yüzde 71 olarak açıklandı ve sözleşme 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacak. Belediye Başkanı Çetin Akın, imza töreninde yaptığı açıklamada, çalışanların haklarını günü gününe ödediklerini ve Turgutlu Belediyesi'nin halka ait olduğunu vurguladı. Akın, görev süresi boyunca siyasi görüşten dolayı hiç kimsenin işten çıkarılmadığını da belirtti. Belediye-İş Sendikası temsilcileri de başkana teşekkür ederek, işçilerin yanında olduğu için minnettar olduklarını ifade etti.

Turgutlu Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası, 2024 yılında en düşük personel maaşını belirlemek amacıyla bir sözleşme imzaladı. Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş.’de çalışan personelin, 2024 yılında alacağı aylık maaş, yan haklar dahil olmak üzere en az 24 bin 823 TL olarak belirlendi. Bu sözleşmeyle birlikte belediye personelinin maaşlarında yüzde 71 oranında bir artış yaşanacak. Söz konusu anlaşmaya göre, personelin en düşük maaşı, asgari ücretin yüzde 46 üzerinde olacak. Ayrıca, temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak enflasyon farkı ile birlikte bir artış daha gerçekleştirilecek.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, imza töreninde yaptığı açıklamada, emekçilere haklarını günü gününe ödeyen bir belediye başkanı olduğunu belirtti. Ayrıca, belediyenin Turgutlu halkınınsa ve çalışanların maaşlarının, halktan toplanan vergilerle ödendiğini vurguladı. Başkan Akın, sözleşmenin kendileri için önemli bir adım olduğunu ve uzun zamandır arzu ettikleri noktaya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Ayrıca, Başkan Akın hiç kimsenin siyasi görüşünden dolayı işinden çıkarılmadığını söyledi ve siyasetin daha iyi hizmet için yapıldığını vurguladı. Belediye-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Gökay Zengin ise, Başkan Akın’ı, işçilerin ve emekçilerin yanında olduğu için teşekkür etti ve ekmek derdiyle yola çıktıklarını belirtti. İmza törenine, belediye başkan yardımcıları ve sendika temsilcileri de katıldı.

Öte yandan, Başkan Çetin Akın geçtiğimiz cuma günü yapılan açılış ve temel atma töreninde en düşük personel maaşının 24 bin 823 TL, kadrolu çalışanlar için yan haklar dahil aylık en düşük ücretin 38 bin 300 TL olduğunu duyurmuştu. Ayrıca memur çalışanların Sosyal Denge Tazminatları da yüzde 70 oranında artırılarak 5 bin 100 TL’ye yükseltilmişti.

Genel Başkan Değirmenci: “MESS’e bağlı işyerlerinde grev kararı aldık”

Sıradaki haber:

Genel Başkan Değirmenci: “MESS’e bağlı işyerlerinde grev kararı aldık”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.