h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • BankPozitif, Moody’s tarafından değerlendirildi – Haber Vakit.com.tr

BankPozitif, Moody’s tarafından değerlendirildi – Haber Vakit.com.tr

Türkiye'nin kredi notu görünümünün pozitif olarak revize edilmesi, BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork tarafından beklenen bir değerlendirme olarak değerlendirildi. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kararıyla birlikte Türkiye'nin dış ticaret açığı, artan döviz rezervleri ve rekor kıran ihracat gibi faktörler dikkat çekti. Kararın yurtiçi piyasalara doping etkisi yapması bekleniyor ve uluslararası doğrudan yatırımların hızlanacağı öngörülüyor. BankPozitif olarak Türkiye ekonomisine destek ve katkı sağlama sözü verildi.

BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork, Moody’s’in Türkiye’nin kredi notu görünümünü pozitife çevirmesinin şaşırtıcı olmadığını belirtti. Kararın beklentiler doğrultusunda, hatta gecikmiş bir değerlendirme olduğunu ifade eden Kork, artan döviz rezervleri, gerileyen cari işlemler ve dış ticaret açığı, rekor kıran ihracat, güçlü büyüme ve düşük CDS priminin uluslararası kuruluşların dikkatini çektiğini söyledi. Fitch Ratings ve S&P gibi diğer derecelendirme kuruluşlarının da Türkiye’ye olumlu tepkiler verdiğini hatırlatan Kork, yurtiçi piyasalara yapıcı etkiler yapacağını düşündüğü bu karar ile uluslararası doğrudan yatırımların hızlanacağını ve TL varlıklarına olan yabancı yatırımcı ilgisinin artacağını dile getirdi.

Erkan Kork ayrıca, ekonomi yönetiminin gerçekleştirdiği yatırımcı toplantılarının olumlu sonuçlar verdiğini belirtti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekonomi yönetiminin yanında olduklarını ifade etti. BankPozitif olarak Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya ve reel sektöre güçlü destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Kork, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının yatırım yılı olarak anılacağına inandıklarını ve bankanın 25. yaşını kutlayacakları bu dönemde aktif rol oynamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Tavuk yumurtası üretiminde %2’lik düşüş yaşandı

Sıradaki haber:

Tavuk yumurtası üretiminde %2’lik düşüş yaşandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.