h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • ATSO Başkanı Bahar: “Yakında peş peşe not artışları da gelecek”

ATSO Başkanı Bahar: “Yakında peş peşe not artışları da gelecek”

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu pozitife çevirdiği açıklaması sonrası ATSO Başkanı Ali Bahar, Türkiye'nin kredi notunun artacağını söyledi. Bahar, seçim sonrası uygulanan ekonomi politikalarının olumlu sonuçlar vermeye başladığını belirtti. İç talebin kontrollü bir büyüme dönemine girdiğini ifade eden Bahar, enflasyonun da düşmeye başlayacağını söyledi. Rasyonel politikaların olumlu bir karşılık bulduğunu kaydeden Bahar, Türkiye'nin kredi notunun ilerleyen dönemlerde yükseleceğine inandığını dile getirdi. Bahar, Türkiye'nin daha iyi bir nota sahip olması gerektiğini vurguladı ve iş dünyasının ekonomi yönetimine destek olması gerektiğini belirtti. Enflasyonla mücadele sürecinde sabır gösterilmesi gerektiğini ifade eden Bahar, başarının meyvelerinin toplanacağına inandığını söyledi.

Moody’s Türkiye’nin Kredi Notu Hakkında Olumlu Bir Açıklama Yaptı ATSO Başkanı Ali Bahar, “Önümüzdeki Aylarda Türkiye’nin Kredi Notunun Artacağını” Söyledi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu “B3” olarak teyit etti ve not görünümünü durağan yerine pozitife çevirdi. Türkiye’de uygulanmaya başlanan rasyonel ekonomi politikalarının sonuçlarını göstermeye başladığını belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, “Manşet enflasyonu hala yüksek olsa da, çekirdek enflasyon verileri önümüzdeki aylarda enflasyonda gerileme sürecinin başlayacağını gösteriyor. Merkez Bankası’nın da ifade ettiği gibi, Mayıs-Haziran döneminde enflasyon zirveyi gördükten sonra hızlı bir düşüş sürecine girecek” şeklinde konuştu.

Rasyonel politikaların olumlu sonuçlarına dikkat çeken Bahar, hükümetin aldığı sıkılaştırıcı önlemler sayesinde iç talebin daha kontrollü bir şekilde büyüdüğünü söyledi. Bahar, “Evet, satışlarımız geçmiş yıllardaki gibi hızlı bir artış göstermeyecek. Ancak en büyük ihtiyacımız olan enflasyonu kontrol altına alabilirsek, diğer pek çok sorun hızla çözüme kavuşacak. Bu sorunu çözebilme iradesini gösterebilirsek, diğer alanlarda da başarıya ulaşacağız” dedi.

Türkiye’nin kredi notunda gözle görülür bir iyileşme yaşandığını belirten Bahar, Türkiye’nin CDS primlerinin son zamanlarda yarı yarıya düştüğünü ifade etti. Bahar, Moody’s’in Türkiye’nin görünümünü pozitife çevirmesinin son aylarda izlenen rasyonel politikaların olumlu bir sonucu olduğunu vurguladı. Bahar, “Şu anda B3 olan kredi notumuzun en az 2 kademe yükseleceği ve B1 olacağı öngörülüyor. S&P ve Fitch skalasındaki B notlarımız da BB-‘ye çıkacak” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin daha iyi bir kredi notunu hak ettiğini belirten Bahar, ülkeler arasında benzer notlara sahip olan Moğolistan, Moldova, Nikaragua ve Tacikistan gibi ülkelerle kıyaslandığında Türkiye’nin bu nottan çok daha iyisini hak ettiğini söyledi. Bahar, iş dünyasının ekonomi yönetimine ve Cumhurbaşkanı’na destek olması gerektiğini belirterek, enflasyonla mücadelede 2024 yılına kadar sabırlı olunması gerektiğini ifade etti. Bahar, “Başarıya ulaştığımızda bunun meyvelerini hep birlikte toplayacağız” dedi.

Evde ürettiği sabunlar, gelir elde etmesine imkan sağlıyor

Sıradaki haber:

Evde ürettiği sabunlar, gelir elde etmesine imkan sağlıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.