h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Arı Üreticilerine “Arı Ürünleri Üretim Projesi” kapsamında kovan dağıtımı yapıldı

Arı Üreticilerine “Arı Ürünleri Üretim Projesi” kapsamında kovan dağıtımı yapıldı

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bayburt Arıcılar Birliği ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) işbirliğiyle yürütülen bir projede, 227 üreticiye 2 bin 561 kovan ve ekipman dağıtıldı. Proje kapsamında bir polen temizleme makinesi, bir polen kurutma makinesi, 3 bin adet ambalaj malzemesi ve çeşitli ebatlarda cam şişe de üreticilere teslim edildi. Projeye toplamda 2 milyon 681 bin lira bütçe ayrıldı ve bunun yüzde 70'i DOKAP, yüzde 30'u ise üretici katkısıyla karşılandı. Vali Yardımcısı Cem Gümrükçü, projenin arıcılığın gelişmesi ve desteklenmesi amacıyla yapıldığını belirtirken, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ve İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen de desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Bayburt ilinde, Bayburt Arıcılar Birliği ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) işbirliğiyle yürütülen Arı Ürünleri Üretim Projesi kapsamında, 227 üreticiye 2 bin 561 kovan ve ekipman dağıtıldı. Proje kapsamında üreticilere, 1 polen temizleme makinesi, 1 polen kurutma makinesi, 3 bin ambalaj malzemesi, çeşitli ebatlarda cam şişe ve 2 bin 561 polen ve propolis tuzaklı kovan teslim edildi. Bu projeye %70 DOKAP ve %30 üretici katkısıyla toplam 2 milyon 681 bin lira bütçe ayrıldı. Vali Yardımcısı Cem Gümrükçü, tarım ve hayvancılık sektörünün önemine vurgu yaparak, projenin önemli bir destek olduğunu belirtti ve arıcılığın gelişmesi için devlet ve DOKAP desteğinin devam edeceğini söyledi. DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ise, üreticilere her zaman destek verdiklerini ve bu projenin hayırlı olmasını temenni ettiğini dile getirdi. İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen de, projenin üreticilere hayırlı olmasını dileyerek, gelecekte de Bayburtlu üreticilere desteklerinin süreceğini vurguladı. Arı üreticileri de bu destekten memnuniyetlerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler. Törendeki konuşmaların ardından ekipmanlar arı üreticilerine dağıtıldı.

Silvan’da 3 bin dönümlük alanda Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacak.

Sıradaki haber:

Silvan’da 3 bin dönümlük alanda Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacak.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.