h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Airbag kontrolü için parça sökmeden endoskopi cihazı kullanıyorlar

Airbag kontrolü için parça sökmeden endoskopi cihazı kullanıyorlar

Eskişehir'de hizmet veren Experix Kurumsal Oto Ekspertiz firması, Video Endoskop cihazıyla araçların airbaglerini parça sökmeden kontrol ederek zararları önlemeyi başarıyor. Firma Genel Koordinatörü Alperen Temizyürek, bu teknolojinin araç alım satımlarında önem taşıdığını belirtti. Airbag incelemesinin ameliyat öncesi doktor kontrollerine benzediğini vurgulayan Temizyürek, müşterilere işlem kaydı da sunduklarını ifade etti. Eskişehir bölgesinde bu cihazı kullanan tek firma olduklarını söyleyen Alperen, müşterilerin bu teknolojiye ilgi gösterdiğini ve araçlarıyla ilgili bir kayda sahip olmanın onları mutlu ettiğini dile getirdi.

Eskişehir merkezli Experix Kurumsal Oto Ekspertiz firması, araç ekspertiz hizmetlerinde son teknolojik gelişmeleri takip ederek müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyor. Özellikle ikinci el araç alım satımlarında yaşanabilecek mağduriyetleri önlemek amacıyla kullanılan Video Endoskop isimli cihaz, airbag kontrolü için parça sökme işlemi gerektirmeden kameralı sistemle yapılan incelemeleri mümkün kılıyor.

Firma Genel Koordinatörü Alperen Temizyürek, bu teknolojik cihaz sayesinde araçlarda airbaglerin sökülerek yapılacak kontrollerde oluşabilecek zararların önüne geçtiklerini belirtti. Airbag kontrolleri sırasında araçta bulunan plastik aksamların zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade eden Temizyürek, ayrıca kameralı sistemle yapılan bu kontrolün görüntü kaydının müşterilere verildiğini söyledi.

Temizyürek, bu teknolojik yöntemin ameliyat öncesi yapılan doktor kontrollerine benzer bir şekilde çalıştığını belirtti. Ayrıca cihazın sağladığı tasarruf ve detaylı inceleme imkanıyla birlikte araç sahiplerinin satış sürecinde daha güvenli bir şekilde hareket etmesine yardımcı olduğunu ifade etti. Eskişehir bölgesinde bu cihazı kullanan tek firma olduklarını belirten Temizyürek, alternatif cihazların görüntü kalitesinin düşük olduğunu ve karekodların ve soğuk mühürlerin net bir şekilde görülememesine yol açtığını vurguladı.

Araç sahiplerinin araçlarıyla bağlarının olduğunu ve bu nedenle bu tür teknolojik yeniliklere ilgi gösterdiklerini söyleyen Temizyürek, airbag kontrollerine özel olarak kayıtların alınabilmesi taleplerinin olduğunu belirtti. Kendilerinin bu alanda öncü bir adım attıklarını ve işlemlerini bu yönde genişlettiklerini ifade eden Temizyürek, vatandaşların ilgisini çeken bu cihaz sayesinde müşteri memnuniyetini artırdıklarını vurguladı.

(Vakit.com.tr)

2,5 milyonun üzerinde araç, Vakit.com.tr’nin hizmete girdiği günden beri geçiş yaptı

Sıradaki haber:

2,5 milyonun üzerinde araç, Vakit.com.tr’nin hizmete girdiği günden beri geçiş yaptı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.