h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • 800 milyon liralık yatırımla Yenişehir’e modern soğuk hava ve paketleme tesisi kuruluyor

800 milyon liralık yatırımla Yenişehir’e modern soğuk hava ve paketleme tesisi kuruluyor

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde özel sektör tarafından Türkiye'nin en büyük soğuk hava depolama ve sebze paketleme tesisi inşa ediliyor. 800 milyon liraya mal olacak olan tesis, 300 kişiye iş imkanı sağlayacak. Yenişehir Belediye Başkanı, ilçenin hakettiği yatırımları aldıklarını ve istihdam noktasında önceliklerinin hemşerileri olduğunu belirtti. Müteahhit firma yetkilisi ise tesisin yurt genelinde en büyük depolardan biri olacağını ve inşaatın 3 ayda tamamlanacağını söyledi.

Bursa’nın tarım sektöründeki önemli merkezlerinden biri olan Yenişehir ilçesinde, özel sektör tarafından Türkiye’nin en büyük soğuk hava depolama ve sebze paketleme tesislerinden biri inşa ediliyor. Tamamlanması planlanan bu 800 milyon liralık tesis, 300 kişiye doğrudan iş imkanı sağlayacak.

Yenişehir Belediye Başkanı, ilçenin hak ettiği yatırımları aldığını vurgulayarak, “Özel sektörün elinden ilçemize yeni bir yatırımın heyecanını yaşıyoruz. Yıllardır özlem duyduğumuz yatırımlar şimdi hayata geçiyor. İstihdam konusunda yetkililer, 300 kişilik bir istihdam sağlanacağını belirtiyorlar. Öncelikli olarak hemşehrilerimize öncelik verilecek. Bizler, Milliyetçi Hareket Partisi’nin üretken belediyeciliğini Cumhur İttifakı çatısı altında en iyi şekilde sergiliyoruz. Bugüne kadar verdiğimiz sözlerin tamamını yerine getirdik. Bu yatırım ilçemize, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

İnşaatını üstlenen özel sektör şirketi yetkilisi Zekai Görgün ise, “Bu paketleme hizmeti, ülkemizin en büyük depolarından biri olacak. Burada lojistik depo ve paketleme hizmeti yapılıyor. Yenişehir’de, yakın illerde ve Türkiye genelindeki en büyük soğuk hava depolama ve sebze paketleme tesisleri bulunacak. 25 bin metrekarelik bir taban alanı ve 50 bin metrekarelik kullanım alanı olacak. İnşaatı 3 ay gibi bir sürede tamamlayıp teslim etmeyi planlıyoruz. Bu yatırımın maliyeti 800 milyon lirayı aşacak” dedi.

Balıkçılara destek başvuruları açıldı

Sıradaki haber:

Balıkçılara destek başvuruları açıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.