h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Vatandaşlar çatıdaki kar birikintilerini branda yardımıyla temizledi

Vatandaşlar çatıdaki kar birikintilerini branda yardımıyla temizledi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı sonrasında vatandaşlar iş yerlerindeki karları temizlemek için çalışmalara başladı. Bazı vatandaşlar çatıda biriken karları branda kullanarak indirirken, belediye ekipleri ise çarşı merkezinde biriken kar kütlelerini taşıdı. Kar yağışı nedeniyle ilçede yaşam olumsuz etkilendi ve köy yolları kapandı. Kar kalınlığı ilçe merkezinde yarım metreye kadar çıkarken, dağlarda bir metreyi geçti. Esnaflar çatılarındaki karları temizleme çabası gösterirken, belediye ekipleri de cadde üzerindeki karları temizledi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, yoğun kar yağışı sonrasında vatandaşlar çatılardaki karları temizlemek için seferber oldu. Çarşı merkezinde biriken kar kütleleri ise belediye ekipleri tarafından taşındı. Bazı vatandaşlar ise branda kullanarak çatıdaki karları indirdi.

Geçtiğimiz hafta Yüksekova ilçesinde yaşanan yoğun kar yağışı, köy yollarının kapanmasına neden oldu ve hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde biriken kar kalınlığı, yarım metreyi aşarken yüksek rakımlı dağlarda ise 1 metreyi geçti. İş yerlerinin bulunduğu en işlek caddelerde ise çatılarda yarım metreye kadar kar birikti. Bunun üzerine esnaf, küreklerle çatıları temizledi ve bazıları da branda kullanarak kar kütlelerini indirdi. Esnafın çatılardan indirdiği karların ardından belediye ekipleri caddelerdeki karları temizledi.

Kendisinin çatısını temizlediğini belirten Sinan Tayak adlı esnaf, “Yoğun kar yağışı yaşandı. Kırsalda 1 metre, ilçe merkezinde ise yarım metre kar birikti. Bu durum yaşamı durma noktasına getirdi. Belediyenin çağrısı üzerine çatıdaki karları temizlemeye başladık. Kar küreği ve branda kullanarak çatıları kolayca temizledik. Daha sonra belediye ekipleri caddedeki biriken karları temizledi” dedi.

Esnaf Husret Renda ise “İlçede 4 günlük yoğun bir kar yağışı yaşandı. İlçe merkezinde kar kalınlığı yarım metreyi bulurken, yüksek rakımlı dağlarda ise 1 metreyi aştı. Biz de çarşı merkezindeki iş yerlerinin çatılarında biriken karları indirdik, ardından ekipler biriken kar kütlelerini temizledi. Şu an her yerde gerçekten kar kütleleri birikmiş durumda. Ekiplere çalışmaları için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kar Temizleme Çalışmaları Muradiye’de Devam Ediyor!

Sıradaki haber:

Kar Temizleme Çalışmaları Muradiye’de Devam Ediyor!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.