h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Muş’ta 22 araçta sıkışan 69 kişi, kurtarma çalışmalarıyla güvende

Muş’ta 22 araçta sıkışan 69 kişi, kurtarma çalışmalarıyla güvende

Muş-Mutki kara yolunun 10. kilometresinde fırtına ve tipi nedeniyle mahsur kalan 69 kişi, Muş Karayolları ekiplerinin özverili çalışmasıyla kurtarıldı. Bölgeye sevk edilen ekipler, 22 araçtaki kişileri 4 saatlik bir operasyon sonucunda kurtardı. Karayolu trafiğe kapatılırken, yolun tipi nedeniyle sürekli kapandığı belirtildi. Yetkililer, vatandaşları bu yol üzerinde seyretmemeleri konusunda uyardı.

Muş-Mutki kara yolunun 10. kilometresinde meydana gelen fırtına ve tipi nedeniyle, 22 araçta bulunan 69 kişi mahsur kaldı. Ancak turuncu kahramanların fedakar çalışmaları sayesinde kurtarıldılar.

Muş-Mutki kara yolunun 10. kilometresindeki araçlar, fırtına ve tipi nedeniyle sıkışıp kaldılar. İhbar üzerine, Muş Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri bölgeye yönlendirildi. Ekiplerin yaklaşık 4 saat süren çalışmaları sonucunda, mahsur kalan 22 araçta bulunan 69 kişi kurtarıldı. Muş-Mutki kara yolunda olumsuz hava koşulları devam ettiği için, yol trafiğe kapatıldı.

Karayolları’nda kepçe operatörü olarak görev yapan Hasan Elhan, Hasköy-Mutki kara yolunun tipi nedeniyle sıklıkla kapanma yaşadığını belirtti. Elhan, “Tipi ve fırtına nedeniyle yol sürekli olarak kapanıyor. Mahsur kalanların ihbarı üzerine bölgeye gittik. Zor şartlarda vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tipi devam ediyor. Yaklaşık 20 kilometrelik yolun 5 kilometresi tipi nedeniyle kapalı durumda. Lütfen vatandaşlarımız, başka seçenekleri varsa bu yolu tercih etmesinler” şeklinde konuştu.

Meteoroloji, Siirt ve Şırnak illeri için kar ve yağmur karışımı uyarısında bulunuyor

Sıradaki haber:

Meteoroloji, Siirt ve Şırnak illeri için kar ve yağmur karışımı uyarısında bulunuyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.