h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Tokat Valisi Hatipoğlu, kazı başkanlarına uyarılarda bulundu

Tokat Valisi Hatipoğlu, kazı başkanlarına uyarılarda bulundu

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sebastapolis Antik Kent kazılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Hatipoğlu, antik kentlerdeki kazı çalışmalarının daha uzun süreli olması gerektiğini vurgulayarak, kazı başkanlarını 4 aylık bir program sunmaya çağırdı. Bunun için ödeneğin her türlüsünün verileceğini belirten Hatipoğlu, kısa süreli kazıların yetersiz olduğunu ifade etti. Vali Hatipoğlu ayrıca, Sebastapolis Antik Kenti'nin doğal iklim koşullarından dolayı en az 6 ay kazı yapmaya uygun olduğunu söyledi. Tokat'ta bu kadar çok medeniyetin üst üste yaşadığı başka bir yer olmadığını kaydeden Vali Hatipoğlu, antik kentlerin turizm alanına dönüştürülmesiyle ilginin artacağına inandığını belirtti.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sebastapolis Antik Kenti’ndeki kazılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Hatipoğlu, ödeneğin her türlüsünü vermeye hazır olduklarını belirtirken, kazı başkanlarını da kazı sürelerine dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat’ta bulunan ve antik kentlere ait olduğu düşünülen farklı bölgeler hakkında bilgi verdi. Vali Hatipoğlu, 2024 yılının Tokat için Açık Hava Müzesi olacağını vurgulayarak, antik kentlerdeki kazı çalışmalarının daha uzun süreli olması için çalışmalar başlattıklarını ifade etti.

Vali Hatipoğlu, özellikle Komanapolis ve Sebastapolis gibi önemli noktalara dikkat çekerek, “20-30 günlük kazılarla olmaz. Hem Gümenek’teki kazı bölgesi, hem Sebastapolis, hem de diğer iki kazı bölgemiz var. Tüm kazı başkanlarıyla toplantı yaptım ve en az 4 aylık kazı programını bana sunmalarını istedim. Bu konuda söz verdim ve istedikleri bütçeyi sağlayacağım. Takvim sunmazlarsa, kültür bakanlığına bu kazı başkanını değiştirmeleri gerektiğini belirttim. 20 günlük kazılarla çok az eser bulunabilir ve süreç sona erer. Hem Sebastapolis’te, hem de Komanapolis’te iklim uygun. Rahatlıkla en az 6 ay boyunca kazı yapılabilir. Mayıs ayında başlanırsa, ekime kadar muazzam bir zaman dilimi bulunuyor. Hocalarımızı bu konuda sıkıştıracağız. Benim için önemli hedeflerden biridir. Tamamlayamasam da önemli bir noktaya ulaşacağımı umuyorum” dedi.

“Tarihin çeşitli süreçlerinin katmanlar halinde olduğu başka bir yer yok”

Vali Hatipoğlu, tarihin farklı süreçlerinin katmanlar halinde görüldüğünü ifade ederek, “Komanapolis, tarihin farklı dönemlerinin katman katman yaşandığı bir yer. Millet bahçesiyle birlikte bu bölgeyi önemli bir gezi alanına dönüştürebiliriz. Hititler, Pontus, Danışmentli, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi gibi birçok medeniyetin aynı katman içinde yaşandığı bir yer. Bu kazılar tamamlandıktan sonra burayı turizm alanı haline getirebilirsek, büyük bir ilgi çekeceğini düşünüyorum. Benzerini başka bir yerde bulmak zordur. Bu kadar medeniyetin aynı coğrafyada üst üste yaşadığı başka bir yer yok” şeklinde konuştu.

Antifrizin her yıl yenilenmesi önemli

Sıradaki haber:

Antifrizin her yıl yenilenmesi önemli

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.