h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Sokaklardaki evcil hayvan sayısı artarak çoğaldı!

Sokaklardaki evcil hayvan sayısı artarak çoğaldı!

Eskişehir'deki hayvanseverler, sokaklara terk edilen tasmalı hayvanların sayısının arttığını söyleyerek vatandaşları evcil hayvanlarını sahiplendirmeye çağırdı. Hayvansever Öznur Uluçam, evde yetişen hayvanların sokak şartlarına uyum sağlayamadığını ve sahiplendirme ilanlarının önemli olduğunu belirtti. Uluçam, insanların heves uğruna alıp sonra sokaklara bıraktığı hayvanların zor durumda kaldığını ve bu durumun hayvanlar ve hayvanseverler açısından zorluğa sebep olduğunu ifade etti. Evcil hayvanların sokak şartlarında yaşayamayacağını ve sahiplendirme çabalarının önemli olduğunu belirten Uluçam, vatandaşları hayvan beslemeye teşvik etti.

Eskişehir’de yaşayan hayvansever Öznur Uluçam, sokaklardaki tasmalı hayvan sayısının arttığını ve vatandaşlardan evcil hayvanlarını dışarıya atmak yerine sahiplendirmelerini istedi.

Eskişehir’de son günlerde sokağa terk edilen hayvanların sayısının arttığı gözlemleniyor. Evcil hayvanların sokağa terk edilmesi, Hayvanları Koruma Kanunu’na göre suç olarak değerlendiriliyor ve bu durum hayvanseverlerin tepkisine sebep oluyor. Soğuk kış şartlarında hayvanları kendi çabasıyla korumaya çalışan vatandaşlar, sosyal medya vasıtasıyla onlara sıcak yuvalar bulmaya çalışıyor. Hayvansever Öznur Uluçam, evcil hayvanlarını sokağa atan vatandaşlara yönelik bir çağrıda bulunuyor ve ev hayatına alışmış hayvanların sokak şartlarına uyum sağlayamayacağını belirtiyor. Bu nedenle sahiplendirme ilanlarının önemine dikkat çekiyor.

“Sokağa terk edilen hayvanlar bir heves uğruna alınıyor”

Eskişehir’de yaşayan hayvansever Öznur Uluçam, sokak hayvanlarını beslemeye çıkmaları sırasında sürekli tasmalı kedilerle karşılaştıklarını ifade ediyor. Soğuk kış şartlarında sokağa terk edilen hayvanların zor zamanlar geçirdiğini dile getiren Uluçam, bu kedilerin bir heves uğruna alındığını ve daha sonra bakamayanların onları sokağa bıraktığını söylüyor. Uluçam, sokakta buldukları iki tasmalı kediye sahip çıktıklarını ve daha sonra onları ancak zorlukla sahiplendirebildiklerini belirtiyor. Kendilerinin bile yavru kedileri sahiplendirmekte zorlandıklarını söyleyen Uluçam, vatandaşların hayvan beslememelerinin sebebinin mama fiyatlarının yüksek olması olduğunu dile getiriyor.

“Sokağa attığınız hayvanları sahiplendirmeye çalışıyoruz”

Evcil hayvanların ev ortamına alışmış olduğunu ve sokak şartlarında yaşayamadığını vurgulayan Uluçam, arabaların çarpması veya köpeklerin saldırması gibi durumlarda aç kalarak yiyecek bulamadıklarını ifade ediyor. Evde büyüyen kedilerin sokak şartlarına alışamayacağını aktaran Uluçam, sokakta doğmuş ve büyümüş olan kedilerin ise hayatlarını sürdürebileceklerini belirtiyor. Bu nedenle, ev ortamında yetişen hayvanları sokağa atacak olan kişilerin hayvanları sahiplenmemeleri gerektiğini söylüyor. Ayrıca, barınaklara götüren kişilerin olduğunu, ancak bu yerlerin bazen sıkıntılı olduğunu belirtiyor. Uluçam, bu vatandaşlara seslenerek, sokağa attıkları hayvanları koruma altına alıp sahiplendirmeye çalıştıklarını ve en azından hayvanları atmadan önce bir süre sahiplendirme çabası içinde olmalarını rica ediyor. Bu konuda sosyal medyadaki hayvansever gruplarının kullanılabileceğini de ekliyor.

Rüya gibi manzaraların yer aldığı Şavşat’tan muhteşem kar görüntüleri

Sıradaki haber:

Rüya gibi manzaraların yer aldığı Şavşat’tan muhteşem kar görüntüleri

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.