h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Soğuk Hava Doğu Anadolu’yu Etkisi Altına Aldı

Soğuk Hava Doğu Anadolu’yu Etkisi Altına Aldı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini artırıyor. Ardahan'ın Göle ilçesi, Türkiye'nin en soğuk yerleşim yeri olarak belirlendi. Bölgede hava parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu olacak. Sabah ve gece saatlerinde sis, pus, buzlanma ve don olayları yaşanacak. Rüzgar ise hafif zaman zaman orta kuvvette esecek. Dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor. En düşük hava sıcaklıkları Erzurum, Bayburt, Ardahan, Erzincan, Bingöl, Malatya, Iğdır, Kars, Ağrı, Tunceli ve Elazığ'da sıfırın altında kaydedildi. Ardahan'ın Göle ilçesi ise eksi 29,8 derece ile Türkiye'nin en soğuk noktası olarak belirlendi.

Doğu Anadolu Bölgesi, soğuk hava koşullarıyla karşı karşıya. Göle ilçesi, eksi 29,8 derece ile Türkiye’nin en soğuk yerleşim yeri oldu.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nün son değerlendirmesine göre, bölgede hava parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu olacak. Sabah ve gece saatlerinde bazı bölgelerde sis ve pus görülecek, bununla birlikte buzlanma ve don olayları yaşanacak. Hava sıcaklığı mevsim normallerine yakın seyredecek.

Rüzgar güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Bölgedeki dik yamaçlarda yoğun kar varlığı nedeniyle çığ tehlikesi bulunuyor, bu yüzden yetkililer ve vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmalı.

Gece en düşük hava sıcaklıkları şu şekilde kaydedildi: Erzurum ve Bayburt’ta 15, Ardahan’da 17, Erzincan ve Bingöl’de 6, Malatya ve Iğdır’da 4, Kars’ta 16, Ağrı’da 11, Tunceli’de 7, Elazığ’da 3 derece.

Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu verilerine göre, Türkiye’nin en soğuk noktası Ardahan’ın Göle ilçesinde gece eksi 29,8 derece olarak kayıtlara geçti.

Porsuk Çayı, donarak göz alıcı bir manzaraya büründü!

Sıradaki haber:

Porsuk Çayı, donarak göz alıcı bir manzaraya büründü!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.