h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Şırnak’ta kar kalınlığı 2 metreyi aştı, kritik seviyede!

Şırnak’ta kar kalınlığı 2 metreyi aştı, kritik seviyede!

Şırnak'ın Uludere ilçesinde bulunan Tanin Tanin Geçidi, yoğun kar yağışı sebebiyle 15 gündür kapalı. Ekipler, karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Geçitte kar kalınlığı 2 metreye ulaşmış durumda. Uzungeçit beldesine giden yolun yarısı ise ekiplerin 3 günlük çalışması sonucu açılabildi. Çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği belirtildi.

Şırnak’ın Uludere ilçesinde, 15 gündür kapalı olan Tanin Tanin Geçidi’nde kar kalınlığı 2 metreye ulaşırken, bu alanda karla mücadele çalışmaları halen devam ediyor. Hem vatandaşların sıklıkla kullandığı hem de 2230 rakımlı olan Tanin Tanin Geçidi’nde ekipler, karla mücadeleye yoğun bir şekilde devam etmektedir. Yaklaşık 15 gün önce çığ tehlikesi sebebiyle kapatılan bu yolun zirve noktasında kar kalınlığı, dozer boyunu aşmış durumdadır. Ekipler, kardan tüneller açarak ilerlemekte ve yolun yarısını 3 günlük yoğun bir çalışma sonucunda açmayı başarmışlardır. Ancak çalışmalar hala sürdürülmektedir.

Yol açma ekibinde bulunan Cevher Ürek, 95. Şube olarak yaptıkları çalışmaların hala devam ettiğini ve Zengil Deresi’nde çığ tehlikesi bulunduğunu belirtmiştir. Bölgede kar yağışının yoğun olduğunu aktaran Ürek, “Bize verilen talimat doğrultusunda yolu açmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kar kalınlığı 2 metreyi geçmiş durumda. Kar püskürten araçları kullanarak yol ilerlemesine çalışıyoruz. 3 günden beri bu çalışmalara devam ediyoruz ve şu an yolu yarıladık. İnşallah bugün ya da yarın yolun tamamını açmayı başaracağız” şeklinde konuşmuştur.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde küresel iklim değişikliği gündeme geldi

Sıradaki haber:

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde küresel iklim değişikliği gündeme geldi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.