h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Sındırgı’da beyaz örtü! Kar yağışı şehri beyaza bürüdü

Sındırgı’da beyaz örtü! Kar yağışı şehri beyaza bürüdü

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, yüksek rakımlı mahallelerde gece, ilçe merkezinde ise gündüz saatlerinde başlayan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü. İlçe merkezi drone ile görüntülendi. Vatandaşlar sabah beyaz güzellikle karşılandı ve çocuklar kartopu oynamak için sokaklara çıktı. Fotoğraf meraklıları da beyaz örtüyü görüntülemek için sokağa çıktı. Sındırgı, dört mevsim fotoğraf tutkunları için doğal bir plato olarak biliniyor. Öğrenci Ömer Yalçın da kar yağışının mutluluğunu belirtti ve karın bereket olduğunu söyledi. Teddyrli olunması ve kar lastikleri ile yola çıkılması konusunda sürücülere uyarıda bulunuldu.

“Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, yüksek rakımlı mahallelerde gece saatlerinde başlayan kar yağışı, ilçe merkezinin de gündüz saatlerinde beyaza bürünmesine sebep oldu. İlçe merkezi, drone ile çekilen görüntülerle belgelenmiş.

Halk, pazar sabahına beyaz bir manzara ile uyanırken, çocuklar ise sokaklara çıkıp kartopu oynamak için sabırsızlanmıştı. İlçe merkezindeki ilk kar yağışı ise sevinçle karşılanmış. Fotoğraf meraklıları da bu beyaz örtüyü yakalamak için dışarı çıkmış. Sındırgı ilçesi, doğal bir şehir olarak bilindiği için fotoğraf tutkunları için de bir doğal plato niteliği taşıyor.

Gazetecilik bölümünde okuyan üniversite öğrencisi Ömer Yalçın, kar yağışının kendisini mutlu ettiğini belirterek, “Bu güzel anı fotoğraflamak için dışarı çıktım. Kar yağışı görsel bir güzellik sunmanın yanı sıra çiftçilerimize de bereket getiriyor, barajlarımızı dolduruyor. İnşallah daha çok yağar” dedi.

Yüksek rakımlı kırsal mahalleler ve Sındırgı – Akhisar – Simav yolunu kullanacak sürücülerin tedbirli olmaları, kar lastiklerini kullanmaları ve yola zincirsiz çıkmamaları yönünde uyarılar yapıldı.

Muhteşem kış manzarasıyla Ağrı gözleri kamaştırıyor

Sıradaki haber:

Muhteşem kış manzarasıyla Ağrı gözleri kamaştırıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.