h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Sel felaketinin ardından Balıkesir plajları temizleniyor

Sel felaketinin ardından Balıkesir plajları temizleniyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Ören Plajı, şiddetli yağmur sonrasında Karınca Deresi'nin getirdiği odunlar ve çöplerle dolmuş durumda. Belediye ekipleri plajları temizlemeye başladı ve toplanan odunların ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı bildirildi. Bazı vatandaşlar ise kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için odun topladı. Plajdaki görüntüleri anlatan vatandaşlar, denizin pisliği geri attığını ifade ettiler. Ören Plajı'ndaki bu durumun şaşırtıcı olduğunu belirten bir temizlik işçisi ise bu odunların ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağına inandığını dile getirdi.

Karınca Deresi’nin Ören Plajı’na taşıdığı odunlar ve çöplerin temizlenmesi için Burhaniye ilçesinde çalışmalara başlandı. Ören Plajı, geçtiğimiz geceki sağanak yağmurun etkisiyle dolup taşarak ağaç parçaları ve plastik atıklarla dolmuştu. Bazı vatandaşlar, kışlık ihtiyaçları için bu odunları toplarken, belediye ekipleri de plajları temizlemek için çalışmalarını sürdürdü.

Yaşanan sağanak yağış sonucunda Burhaniye’de meydana gelen sel, yollara zarar verirken, Karınca Deresi’nin getirdiği ağaç parçaları ve plastik atıklar ise Ören Plajı’nı doldurdu. Belediye ekipleri bu ağaç parçaları ve plastik atıkları temizlemeye başladı ve toplanan odunların ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını duyurdu. Odunları toplayan İdris Hacıoğlu, “Bu durumu ilk defa görüyorum. Bizler de doğal gazın yüksek fiyatları nedeniyle buraya gelip odun topluyoruz. Elimizden geldiğince topluyoruz ve kış aylarını bu şekilde geçirmeye çalışıyoruz. Deniz, dağlardan gelen ve denize attığımız çöpleri bize geri göndermiş gibi bir hissiyat yaratıyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Temizlik işçisi olan Emrah İbiş de, “Yaklaşık 5 yıldır burada temizlik işlerinde çalışıyorum ve bu denizin bu kadar çok odun getirmesiyle ilk defa karşılaşıyorum. Aslında deniz, bize ait olanları bize geri iade etti. Bir yandan da iyi bir durum aslında, çünkü fazladan odun bulunuyor. Büyük ihtimalle belediye bu odunları ihtiyaç sahiplerine dağıtacaktır” şeklinde konuştu.

Sakarya Valiliği, fırtına uyarısı yaptı

Sıradaki haber:

Sakarya Valiliği, fırtına uyarısı yaptı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.