h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Şaşkın ağaçlar, mevsimine aldırmadan çiçek açtı

Şaşkın ağaçlar, mevsimine aldırmadan çiçek açtı

Nevşehir'de küresel iklim değişikliği nedeniyle kış mevsiminin ortasında badem ağaçları çiçek açtı. Üçgüzeller Vadisi'nde bulunan bazı ağaçlar Ocak ayında çiçekler açtı. Bu durum, bölgedeki insanlar arasında şaşkınlık yarattı. Hava sıcaklıklarının normallerin üzerine çıkması ve kar yağışının olmaması da dikkat çekti. İnsanlar, gelecek nesillerin daha zor zamanlar yaşamamasını umut etti.

Nevşehir’de Küresel İklim Değişikliği, Badem Ağaçlarını Şaşırttı

Ürgüp’te bulunan Üçgüzeller Vadisi’nde, küresel iklim değişikliği nedeniyle hava sıcaklıklarının beklenenden yüksek seyretmesi sonucunda badem ağaçları, kış mevsiminin ortasında çiçek açtı.

Normalde baharın başı ve sonbahar aylarında çiçek açan ağaçların, kış mevsiminde çiçek açmasına daha önce hiç şahit olmadığını belirten Süleyman Güreşçi, yaşadığı şaşkınlığı ifade etti. Güreşçi, “Yıllardır ağaçların sadece bahar ve sonbahar aylarında çiçek açtığını duyardım. Ancak kışın ortasında böyle bir durumu hiç duymamıştım, gerçekten şaşırtıcı. Şu ana kadar 3-4 ağacımız çiçek açtı. Umarım bu durum bize hayırlı gelir. İyi günler yaşamıyoruz. Bunun nedenini mevsimlere bağlıyorum. Bilim adamları, barajlar yapıldığında hava sıcaklıklarının ve nem oranının yükseleceğini söylemişlerdi. Tahminime göre bu yüzden havalar soğumadı ve ağaçlar yeniden çiçek açtı.” şeklinde konuştu.

“Ocak ayındayız, ama hala kar yağmadı”

Güreşçi, “Şu anda Ocak ayının ortasındayız. Ancak hala kar yağmadı. Bir süre önce sadece üç santimetre kar yağdı ve hızla eridi. Daha önce bu mevsimde dışarıya çıkamazdık. Evlerimizin önündeki karı sürekli temizlemek zorunda kalıyorduk. 15-20 dakika sonra kar tekrar birikiyordu. Şu anda zor zamanlar yaşıyoruz. Umarım gelecek nesiller daha zor günler yaşamazlar.” şeklinde konuştu.

Depremin merkez noktası için dönüşüm hız kesmeden devam ediyor, 404 konutun inşası tamamlandı

Sıradaki haber:

Depremin merkez noktası için dönüşüm hız kesmeden devam ediyor, 404 konutun inşası tamamlandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.