h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Rektör Uzun, Bakan Yardımcısı Gümen’e ziyaret gerçekleştirdi

Rektör Uzun, Bakan Yardımcısı Gümen’e ziyaret gerçekleştirdi

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen'i ziyaret ederek, BARÜ'nün uluslararası projesi "BİRUS" hakkında bilgi verdi. BARÜ, Avrupa Birliği destekli "BİRUS" projesiyle Bartın'da taşkın ve su kıtlığı risklerini azaltmayı hedefliyor. Proje kapsamında Bartın Valiliği, İl Özel İdaresi ve Bartın Belediyesiyle ortak çalışma yapılacak. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gümen, BARÜ'nün çalışmalarının bölgenin sürdürülebilir gelişimine katkı sağladığını belirtti.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen’i ziyaret ederek BARÜ’nün uluslararası projesi olan “BİRUS” hakkında bilgi verdi.

BARÜ’nün Avrupa Birliği (AB) destekli “İklim Değişikliğine Uyum Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması” (BİRUS) projesiyle ilgili bilgiler aktarılan ziyarette, üniversitenin projeleri ve iş birliği imkanları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Rektör Uzun, bölgesel kalkınmaya değer katkılar yapmak amacıyla çabaladıklarını belirterek, “İklim değişikliğine uyum ve dayanıklılık konusunda yeni çözümler geliştirme hedeflediğimiz BİRUS Projesi ile önemli bir adım atıyoruz. Bu projeyle geçtiğimiz iki yılda afet bölgesi ilan edilen Bartın’da, küresel iklim değişikliğinin bir göstergesi olan taşkın ve su kıtlığı sorunlarını en aza indirmeyi hedefliyoruz. Bartın Valiliği İl Özel İdaresi ve Bartın Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu disiplinlerarası çalışma sayesinde etkili çözümler üreteceğimize inanıyorum. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya her zaman yakın ilgi ve motivasyonları için teşekkürlerimi sunarken, Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Gümen’e de nazik ziyaretleri için teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen ise BARÜ’nün çalışmalarıyla bölgenin sürdürülebilir gelişimine değer kattığını belirterek, Rektör Uzun’a nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

Siirt’te kar kaplı vahşi hayvanlara yiyecek desteği sağlandı

Sıradaki haber:

Siirt’te kar kaplı vahşi hayvanlara yiyecek desteği sağlandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.