h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Pülümür’de konteyner kent yapım çalışmaları hız kesmeden sürüyor

Pülümür’de konteyner kent yapım çalışmaları hız kesmeden sürüyor

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, sel ve deprem gibi afetler nedeniyle göç eden vatandaşlar için inşa edilen afet konutlarının yıkımı için kurulan konteyner kent projesinde altyapı çalışmaları sürüyor. Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, konteyner kentin kurulmasıyla birlikte depreme dayanıklı konutların yapılacağını ve olası depremlerde hasarı azaltacağını belirtti. İlçede toplam 250 konteynerin kurulacağı bilgisi verildi.

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde, konteyner kent projesinin altyapı çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanı Müslüm Tosun, konteyner kentin kurulması için önemli bir aşama kaydedildiğini belirtti.

Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı Meydanlar Mahallesi’nde, sel ve deprem gibi afetler nedeniyle köylerinden göç eden vatandaşlar için 1987 yılında inşa edilmeye başlanan 177 afet konutu bulunmaktadır. 1992 Erzincan depremi ve 2001 Pülümür depremi etkisiyle bazı konutlarda güçlendirme çalışmaları yapılmıştır. Son olarak, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle hasar gören konutların yıkımı için konteyner kent projesine başlanmıştır. İhale süreci tamamlanan ve altyapı çalışmalarına başlanan konteyner kentin tamamlanmasıyla, deprem nedeniyle evleri ağır hasar gören vatandaşlar bu alana yerleştirilecektir.

Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, ilçenin kuzey doğu fay hattının üzerinde bulunduğunu söyleyerek, “Bölge koşullarından dolayı, heyelan ve kaya düşmesi gibi afetlere maruz kalan önemli bir bölgede bulunuyoruz. 1939 ve 1992 Erzincan depremlerinden etkilenen, 2003 yılında merkezi Pülümür olan depremleri yaşamış bir ilçeyiz” dedi.

Yaşanan afetler nedeniyle Meydanlar Mahallesi’nde afet konutları yapıldığını hatırlatan Başkan Tosun, “Bu afet konutları en son Kahramanmaraş depreminde hasar görmüştü. Çevre Şehircilik ve AFAD’ın tespitleri sonucu, konutlar ağır hasarlı olarak değerlendirildi. Bu tespitin ardından, valilik, kaymakamlık, çevre ve şehircilik ve AFAD ile koordineli çalışmalarla bir yol aldık. Burada konteyner kentin altyapısıyla ilgili ihale yapıldı ve altyapı süreci tamamlanmak üzere. Konteynerlerin kurulmasıyla beraber, buradaki yapı stoku yıkılıp yeniden afet konutlarının yapılması süreci başlayacak” şeklinde konuştu.

Mevsim koşullarının çalışmaları yavaşlattığına dikkat çeken Tosun, “Ancak umut ediyoruz ki, konteyner kentin kurulmasından sonra depreme dayanıklı olarak yapılacak konutlar, olası depremlerde hasarı azaltacaktır. Ayrıca, deprem öncesinde alınmış olan önlemler açısından da bir örnek oluşturacaktır” şeklinde konuştu.

Pülümür ilçesinde toplamda 250 konteyner kurulacağı ifade edildi.

Yüksekova’da karla mücadele faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor

Sıradaki haber:

Yüksekova’da karla mücadele faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.