h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, deprem sonrası yıkımlar ve enkaz kaldırma işlemleri hakkında bilgi almak için brifing aldı. Malatya’da yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremde 35 binden fazla binada ağır hasar meydana geldi. Şu anda yıkım oranı %82'ye ulaştı. Yıkımlar devam ederken, kent merkezindeki yeni çarşı projesi için kazı çalışmaları sürüyor. Zeminin sulak olması nedeniyle zemin sıklaştırılmasının ardından işyerlerinin yaklaşık 1 yılda tamamlanması planlanıyor.

Malatya’da yaşanan deprem felaketinin ardından, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Malatya Valisi Ersin Yazıcı, en son gelişmeler hakkında bilgi almak için Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak’tan brifing aldı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda büyük zarar gören Malatya’da, 35 binden fazla binada ağır hasar meydana geldi. Vali Ersin Yazıcı’nın göreve başlamasıyla birlikte yıkım çalışmalarına hız verildi. Geçtiğimiz yaz aylarında yüzde 15 seviyesinde olan yıkım oranı şu an itibarıyla kent genelinde yüzde 82’ye kadar yükseldi. Akpınar, Saray, Dabakhane, Niyazi gibi merkezi mahallelerde ise bu oran neredeyse yüzde 100’e yaklaştı. Ancak bazı binaların yıkım süreci yargıya taşındığı için ilerleyen bir tarihe ertelendi.

Yıkım çalışmaları sürerken, kent merkezindeki yeni çarşı projesi kapsamındaki kazı çalışmaları da hızla ilerliyor. Son olarak Söğütlü Camii’nin de yıkılmasıyla birlikte bu bölgede kazı faaliyetleri hız kazandı. İş makinelerinin aktif olarak kullanıldığı proje kapsamında, zeminin sağlamlaştırılması için fore kazıkları çakılıyor. Bölgenin zemininin sulak olması ve yeraltı sularının bazı bölgelerde hala çıkması nedeniyle, zemin sıkılaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından inşaat faaliyetlerine başlanacak ve işyerlerinin yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Vali Selçuk Aslan, yenilenebilir enerji yatırımlarını yerinde inceledi

Sıradaki haber:

Vali Selçuk Aslan, yenilenebilir enerji yatırımlarını yerinde inceledi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.