h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Kış mevsiminde çiçek bakımında dikkate almanız gereken ipuçları

Kış mevsiminde çiçek bakımında dikkate almanız gereken ipuçları

Çiçekçi Murat Uzunharman, kış aylarında çiçeklerin bakımı hakkında önemli ipuçları verdi. Ev sıcaklığının 27-28 derece olması gerektiğini belirten Uzunharman, çiçeklere 10-15 günde bir su verilmesi gerektiğini kaydetti. Ayrıca kışın çiçeklerin toprak değişimi yapılmaması gerektiğini ifade ederek, toprak değişimini bahara doğru yapılması gerektiğini söyledi. Uzunharman, çiçeklerin oda sıcaklığında muhafaza edilmesinin önemine de değindi.

Çiçekçi Murat Uzunharman, kış aylarına girilmesiyle birlikte soğuk hava koşullarında çiçek bakımının nasıl yapılması gerektiğine dair önemli bilgiler verdi. Eskişehir’de uzun yıllar çiçekçilik yapan Uzunharman, iç mekanda bulunan çiçekler için kış aylarında yapılması gereken özenli bakımlar hakkında önemli ipuçları verdi. Evdeki sıcaklık önemli bir faktör olduğuna değinen Uzunharman, çiçeklerin ev sıcaklığının 27-28 derece aralığında olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca çiçeklere 10-15 günde bir su verilmesinin önemine dikkat çekti ve bu konuda yaz aylarına nazaran daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Sıcak ve soğuk hava koşullarından etkilenebilecek çiçek türlerinin olduğunu belirten Uzunharman, bu türlerle ilgili bilgi almanın önemini vurguladı.

Uzunharman, kış aylarında çiçeklerde toprak değişimi yapılmaması gerektiğini söyledi ve özellikle bitkilerin eksi derecenin altında kalmasını engellemenin önemine değindi. Bu tür durumlarda bitkilerin hemen üşüyerek yapraklarını dökeceğini ve öleceğini belirtti. Toprak değişiminin genellikle bahar aylarında yapıldığını ifade eden Uzunharman, çiçekli bitkilerin üzerinde çiçeklerin olduğu dönemde toprak değişikliği yapmadığını ve çiçeklerin soluncaya kadar beklediğini söyledi. Evde kendimizin rahat ettiği şartların çiçekler için de geçerli olduğunu belirten Uzunharman, oda sıcaklığının çiçeklerin saklanmasında önemli olduğunu ifade etti. Kış aylarında da, genel inancın aksine renk renk çiçeklerin satıldığını belirtti. Bu çiçeklerin genellikle Hollanda’dan ithal edildiğini ve en çok satılan bitkinin ise orkide olduğunu söyledi. Orkideyi hem annelerin, hem eşlerin, hem de insanların genel olarak sevdiği bir bitki olduğunu belirten Uzunharman, orkide bitkisinin dünya üzerindeki ilk bitki olduğunu ve diğer çiçeklerin ondan türediğini belirterek, bu nedenle en çok orkide bitkisinin tercih edildiğini dile getirdi.

Donan barajın yüzeyinde ilginç görüntüler oluştu

Sıradaki haber:

Donan barajın yüzeyinde ilginç görüntüler oluştu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.