h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Kış aylarında Van’da yoğun kar yağışı: 671 yerleşim yerinin yolları ulaşıma kapandı

Kış aylarında Van’da yoğun kar yağışı: 671 yerleşim yerinin yolları ulaşıma kapandı

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 671 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, meteoroloji müdürlüğü çığ uyarısında bulundu. Karayolları ekipleri kapalı yolları açmak için çalışmalarını sürdürürken, bazı yolların hala kapalı olduğu belirtildi. Meteoroloji ise bölgede aralıklı kar yağışı olacağını ve çığ tehlikesine dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 671 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, meteoroloji müdürlüğü ise çığ uyarısında bulundu.

Van’da yaşanan yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı ve tipi sebebiyle Bahçesaray ilçesinde 73, Başkale ilçesinde 18, Çatak ilçesinde 100, Erciş ilçesinde 140, Gevaş ilçesinde 40, Gürpınar ilçesinde 145, İpekyolu ilçesinde 15, Muradiye ilçesinde 37, Özalp ilçesinde 52, Saray ilçesinde 12 ve Tuşba ilçesinde ise 35 olmak üzere toplamda 671 yerleşim yerinin yolu kapandı. Bu durum üzerine Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, kapalı yolların açılması için çalışmalar yürütüyor.

Bahçesaray kara yolu da ulaşıma kapandı

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde karla mücadele faaliyetlerinin aralıksız olarak devam ettiği belirtildi. Hakkari-Şırnak, Yüksekova-Şemdinli, Hasköy-Mutki ve Van-Bahçesaray yollarının kar yağışı nedeniyle kapanmış olduğu ve ulaşımın sağlanması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Meteorolojiden çığ uyarısı

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bölgede hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde olduğu, Hakkari çevresinde aralıklı kar yağışı beklendiği bildirildi. Açıklamada, “Van ili çevresinin ise öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don olayı, yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden orta, zaman zaman sert kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don olayı ve yer yer sis hadisesi gibi durumlar söz konusu olabileceğinden, (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Ayrıca bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan, vatandaşların da tedbirli olmaları önemlidir” şeklinde uyarıda bulunuldu.

Yıldızdağı’nda Kar ve Kayak Tutkunları Buluştu: Akın Başladı!

Sıradaki haber:

Yıldızdağı’nda Kar ve Kayak Tutkunları Buluştu: Akın Başladı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.