h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Kayalar evlere çarpmadan geçti

Erzincan merkeze bağlı Girlevik köyünde yaşanan heyelan, dağlık alandan kopan kaya parçalarının evleri teğet geçmesine neden oldu. Büyük kaya kütlesi parçalara bölünerek yuvarlandı ve ağaçlara ve tel örgülere takıldı. Köy muhtarı Mehmet Ali Tutan, bölgedeki riski yetkililere bildirdi ve İl Özel İdaresi'nin durumu inceleyeceğini ve gereken tedbirleri alacaklarını dile getirdi. Evlerin kaya parçalarından kıl payı kurtulması büyük bir şans olarak değerlendirildi.

Erzincan’da Heyelan: Girlevik Köyü Tehlikeli Kaya Parçalarıyla Sarsıldı

Erzincan’ın merkeze bağlı Girlevik köyünde yaşanan heyelan olayı, köy sakinlerine büyük korku yaşattı. Akşam saatlerinde meydana gelen olayda, dağlık alandan kopan dev kaya parçaları evlerin hemen yanından geçti. Kaya parçaları bölünerek yuvarlanırken, ağaçlara ve tel örgülere takıldı.

Köy muhtarı Mehmet Ali Tutan, bölgenin kopan kaya parçalarıyla risk oluşturduğunu belirterek durumu İl Özel İdaresine iletti. Muhtar Tutan, “Birkaç sene önce de bu bölgeden taşlar yuvarlanmıştı. Ancak bu sefer daha büyük kaya parçaları hareket etti. Taşlar kopuyor ve geliyor. İlgili kurumlara haber vermede biraz ihmalde bulunduk. Ancak son yaşanan heyelanın ardından durumu ilgili merci olan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat’a ilettim. Burada inceleme yapacaklar. Risk durumuna göre gerekli önlemler alınacak.” dedi.

Kaya parçalarının evlerin hemen yanından geçmesi büyük bir şans olarak değerlendirildi. Köy sakinleri, heyelan sonucunda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmamasından dolayı rahat bir nefes aldı. Olayın ardından bölgede güvenlik önlemlerinin artırılacağı bildirildi.

Çaldıran’da kar kalınlığı 47 santimetreye ulaştı, sürücüler araçlarını kara gömdü.

Sıradaki haber:

Çaldıran’da kar kalınlığı 47 santimetreye ulaştı, sürücüler araçlarını kara gömdü.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.