h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Kardan sonra çiftçilerin de zorlu çalışma süreci başladı

Kardan sonra çiftçilerin de zorlu çalışma süreci başladı

Karlıova ilçesindeki besiciler, zorlu kış koşullarına rağmen hayvanlarını beslemek için at ve kızaklarla 1,5 kilometre boyunca ot taşıyor. Kaynarpınar köyündeki besiciler, yaz aylarında biçtikleri otları kar üstünde hayvanlara ulaştırmak için büyük çaba harcıyor. Fazlı Gürgen gibi birçok besici, her gün erken saatlerde kalkarak hayvanlarını otlatmak için otları at ve kızağa yükleyerek taşıyor. Günlük rutinlerini anlatan Gürgen, hayvanlarının otunu serdikten sonra ot getirmeye gittiğini ve kış aylarının böyle geçtiğini belirtti.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde zorlu kış aylarına rağmen besiciler, hayvanlarını beslemek için at ve kızaklarla ot taşıma yöntemini kullanıyor. Kar yağışının etkili olduğu Karlıova ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kaynarpınar köyünde yaşayan besiciler, yaz aylarında biçtikleri otları at veya kızaklara yükleyerek hayvanlarına ulaştırıyorlar. Fazlı Gürgen isimli 4 çocuk babası ve bir besici, her gün erken saatlerde kalkarak hayvanlarını otlatmak için otları 1,5 kilometrelik bir mesafe boyunca kızağa yüklüyor. Günlük olarak yaptıkları işleri anlatan Gürgen, hayvanlarına ot ve yem vermeye sabah saat 08.00’de başladıklarını ve öğlene kadar kar üstünde otlatma işlemini sürdürdüklerini söyledi. Ardından ot taşımaya gittiklerini belirten Gürgen, “Hayvanlar otunu yiyor, günlerimiz bu şekilde geçiyor” diye konuştu.

Şemdinli’de kara bir felaket: Evler yıkıldı ve insanlar hayatını kaybetti!

Sıradaki haber:

Şemdinli’de kara bir felaket: Evler yıkıldı ve insanlar hayatını kaybetti!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.