h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Karacabey Ovası sular altında: İşte son durum

Karacabey Ovası sular altında: İşte son durum

Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaşanan şiddetli yağışlar sonucunda verimli tarım arazileri su altında kaldı. Lahana, pırasa, karnabahar ve soğan gibi ürünlerin ekildiği yüzlerce dönüm arazi su baskınına uğradı. Belediye ekipleri, suyun tahliyesi için çalışmalara başladı ve hasar tespiti yapılacak.

Bursa’da devam eden sağanak yağışlar, verimli Karacabey Ovası’nı su altında bıraktı. Karacabey ilçesindeki şiddetli yağışlar, taşan dere sularının yüzlerce dönüm ekili tarım arazisini etkilemesine neden oldu. Lahana, pırasa, karnabahar ve soğan gibi ürünlerin ekildiği tarlalarda su baskınları yaşandı. Yetkililer, suyun derelere tahliye edilmesi için çalışmalara başladı. Karacabey Belediyesi tarafından gönderilen iş makineleri, tarım arazisi ile dere arasında set görevi gören yolu kazarak açtı ve biriken suyu dere yatağına yönlendirdi. Zarar tespiti için çalışmaların tamamlanmasının ardından yapılacak.

Giresun’da besin bulamayan tilki, yerleşim yerine inerek açlığını gidermeye çalıştı.

Sıradaki haber:

Giresun’da besin bulamayan tilki, yerleşim yerine inerek açlığını gidermeye çalıştı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.