h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Kar Yağışı Edirne’yi Beyaza Bürüdü

Kar Yağışı Edirne’yi Beyaza Bürüdü

Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Hamzabeyli köyünde ve rakımı yüksek köylerde kar yağışı etkili oluyor. Avrupa'ya açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunun trafiği için kar küreme araçları ve ekipler hazır bekliyor. Vatandaşlar ise karın bereket getireceğini ve tarlalarını temizleyeceğini düşünüyor.

Edirne merkezinde karla karışık yağmur görülürken, Balkanlara yakın sınır köylerinde ise kar yağışı etkili oluyor. Hamzabeyli köyüne bağlı olan Edirne’nin Lalapaşa ilçesinde ve yüksek rakımlı köylerde kar yağışı gözlemleniyor. Bulgaristan sınırındaki Hamzabeyli, Lalapaşa ilçesine bağlı olan bir köy olup, hafif bir kar yağışına dönüşen karla karışık yağmur ile sabaha karşı başladı. Yollar, araçların üzeri ve çatılar hafif bir şekilde beyaza büründü.

Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunun kayganlaşmaması için kar küreme araçları ve ekipler de hazır bulunmaktadır. Kentte hava sıcaklığı 2 derece olduğu için gece saatlerinde yağışın etkisini artırması beklenmektedir.

Gökhan İlgiç isimli bir vatandaş, “2024 yılına kar girişiyle başladık. Yılın ilk kar yağışı düşmeye başladı. Kar berekettir. Bembeyaz bir örtüyle yeryüzünün pisliğini temizler. Çiftçiler kar yağışını beklemektedir. Şükürler olsun” dedi.

Kırklareli’nin dağlık bölgelerinde kar yağışı etkisini gösteriyor

Sıradaki haber:

Kırklareli’nin dağlık bölgelerinde kar yağışı etkisini gösteriyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.