h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • İşte baharın habercisi: Erik ağacı budama zamanında yeşerdi

İşte baharın habercisi: Erik ağacı budama zamanında yeşerdi

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, erik ağacının erken yapraklanmasına neden oldu. Aynı dönemde yapraklanan erik ağacı, çiftçiler arasında endişeye neden oldu. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı, bu tür olayların çiftçiler için olumsuz sonuçlara yol açabileceğini belirtti. İlerleyen günlerde beklenen soğuk hava koşullarının açan yaprakları ve çiçekleri etkileyebileceği ve rekolte kaybına neden olabileceği ifade edildi.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle budama zamanı gelen bir erik ağacının yapraklanması büyük şaşkınlık yarattı. Alemşahlı Mahallesi’nde bulunan Güngör Cerit’e ait üzüm bağının hemen yanında bulunan erik ağacı, hala Ocak ayının ortasında olmamıza rağmen tekrar yeşillendi. Durumu gören üretici Cerit, “Ocak ayında böyle bir durum gerçekten ilginç. Bağımın kenarındaki erik ağacının yapraklarını açmış olmasına inanmakta güçlük çekiyorum” şeklinde konuştu.
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ise, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bu tür olayları tetiklediğini ifade etti. Ülgen, “Bu tarz durumlar çiftçileri endişeye sürüklüyor. Kış aylarındayız ama meyve ağaçları ve üzüm asmaları hala can suyunu çekmediğinden dolayı, uygun ılık havalarda yeniden çiçek açıyor. Bu durum çiftçiler için pek iyi bir gelişme değil. Soğuk havalarda çiçekler ve açan yapraklar kuruyacak ve rekolte kaybına yol açacak” dedi.

Şap hastalığı tespit edildi, hayvan pazarı geçici olarak kapatıldı

Sıradaki haber:

Şap hastalığı tespit edildi, hayvan pazarı geçici olarak kapatıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.