h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Doğal Üretim Bahçesi’ne tohum bankası ve tarım aletleri alanı ekliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Doğal Üretim Bahçesi’ne tohum bankası ve tarım aletleri alanı ekliyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tohum Bankası ve Tarım Aletleri Alanı'nı, organik tarım yapılan Doğal Üretim Bahçesi içerisinde ziyaretçilere açtı. Tohum Bankası, genetiği değiştirilmemiş yerel tohumların çoğaltılmasını ve dağıtılmasını amaçlarken, Tarım Aletleri Alanı ise eskiden kullanılan tarım aletlerini sergilemek için oluşturuldu. Projeler, Kayseri'ye özgü ata tohumlarının korunması ve yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirildi. Ayrıca, tarımda geçmişten bugüne gelinen noktanın görülmesini sağlamak ve tarım tarihini anlatmak için tarım aletleri sergileniyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, organik tarım ve ata tohumu koruma projeleri kapsamında yeni bir proje başlattı. Doğal Üretim Bahçesi içerisinde yer alan Tohum Bankası ve Tarım Aletleri Alanı, ziyaretçilere açıldı. Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle Kayserililere organik besinlerle sağlıklı beslenme imkanı sunmayı hedefliyor. Tohum Bankası, genetiği değiştirilmemiş yerel tohumların çoğaltılması ve vatandaşlara dağıtılması için kuruldu. Ayrıca Tarım Aletleri Alanı’nda, geçmişte kullanılan tarım aletleri sergilenerek tarımın tarihsel gelişimi ve çiftçilerin bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Bu proje, Kayseri’nin ata tohumlarının korunması ve yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulamayı amaçlıyor. Tohum Bankası ve Tarım Aletleri Alanı, ziyaretçilerin ilgisini çekecek ve aynı zamanda arama motorlarında da tıklama almasını sağlayacak başlıklarla duyuruldu.

Altıntaş Kaymakamı ve Belediye Başkanı, yol yapım çalışmalarını denetledi

Sıradaki haber:

Altıntaş Kaymakamı ve Belediye Başkanı, yol yapım çalışmalarını denetledi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.