h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • İnsanlar Kendi Duraklarını Nasıl Yaratıyor?

İnsanlar Kendi Duraklarını Nasıl Yaratıyor?

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde belediye, kendi atölyelerinde ürettiği otobüs duraklarını şehir içi toplu ulaşımda en uygun noktalara montaj yaparak tasarruf sağlıyor. Safranbolu Belediyesi, üreten ve sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışarak başarılı alt ve üstyapı projelerine imza atıyor. Bu kapsamda belediye, yeşil alan düzenlemelerinde kullanılan bitkilerin yetiştiriciliğinden sonra kendi atölyelerinde otobüs duraklarını üretmeye başladı. Belediye Başkanı Elif Köse, bu yöntemle kamu kaynaklarının verimli bir şekilde kullanıldığını ve israfın önlendiğini vurguladı.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunan belediye, kendi atölyelerinde ürettiği otobüs duraklarını şehir içi toplu ulaşımda en uygun noktalara montajlamak suretiyle ekonomik tasarruf sağlıyor.

Üreten ve sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Safranbolu Belediyesi, alt ve üst yapı yatırımlarıyla birlikte sosyal ve kültürel faaliyetlerle de adından söz ettiriyor.

Yılın belirli dönemlerinde kent genelindeki yeşil alanlar, parklar, bahçeler, kavşaklar ve orta refüjlerin çevre düzenlemesi ve peyzajında kullanılan süs bitkileri, mevsimlik çiçekler ve fidanlar, Safranbolu Belediyesi’nin kendi seralarında yetiştiriliyor. Ayrıca belediye, kendi atölyelerinde otobüs durakları da üretiyor.

Üretilen duraklar, şehir içi toplu ulaşımda en uygun noktalara montajlanmaya başlandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin atölyelerde otobüs durakları ürettiğini belirtti. Köse, bu ürünleri satın almak yerine kendi üretimleriyle maliyeti azaltarak ve elde kalan gelirle halka alternatif hizmetler sunulduğunu ifade etti. Ayrıca Köse, “Bu sayede, göreve geldiğimiz andan itibaren kamu kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak israfın önüne geçiyoruz ve üreten belediyecilik anlayışının güzel örneklerini ortaya koyuyoruz” dedi.

Ege Denizi’nde fırtına uyarısı: Meteoroloji’den önemli açıklama!

Sıradaki haber:

Ege Denizi’nde fırtına uyarısı: Meteoroloji’den önemli açıklama!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.