h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Eksi 33 derecede Türkiye’nin en yüksek noktasına kadar tırmandılar

Eksi 33 derecede Türkiye’nin en yüksek noktasına kadar tırmandılar

Eksi 33 derecede Ağrı Dağı'na tırmanan dağcıların yüzleri buz tuttu. Dağcılar, kutsal kabul edilen Ağrı Dağı'na tırmanmak için eksi 33 derecelik soğuğa rağmen cesaretlerini korudu. Tırmandıkça soğuk hava daha da etkili oldu ve dağcıların saçları ve sakalları buz tuttu. Yerel bir rehber olan Nejdet Bozkurt, ekip olarak zorlu hava koşullarıyla karşılaştıklarını fakat geri dönme kararı aldıklarını ve yolculuklarını sürdüreceklerini belirtti.

Eksi 33 dereceye rağmen Ağrı Dağı’na tırmanan dağcıların yüzleri buz kesmiş durumda. Birçok dini inanışta kutsal kabul edilen Ağrı Dağı, terörden arındırıldıktan sonra dağcılara açılmış durumda ve her mevsimde dağcı gruplarını ağırlıyor. Ancak son tırmanışa katılan dağcılar, eksi 33 dereceye ulaşan soğuk havayla baş etmek zorunda kaldı. Tırmanış ilerledikçe, soğuk hava etkisini daha da hissettirerek dağcıların saçları ve sakalları buz tuttu.

Ağrı Dağı’nda yerel bir rehber olan Nejdet Bozkurt, 4 bin 200 rakıma doğru inişe geçtiklerinde, çok soğuk ve rüzgarlı havayla karşılaşmanın zorluklarıyla baş etmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Bozkurt, “Ağrı Dağı’ndan aşağı iniyoruz. 4 bin 200 rakımından aşağı doğru iniyoruz ve hava kapalı, gece hava oldukça rüzgarlıydı. Ekip iyi durumda, ancak hava zorlayıcı. Aşağıya doğru ilerliyoruz ve artık Noel Baba gibi hissediyorum” şeklinde konuştu.

Sürücüler, gereksiz yere park etmek için boş olan alanlara yöneliyorlar

Sıradaki haber:

Sürücüler, gereksiz yere park etmek için boş olan alanlara yöneliyorlar

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.