h Dolar 34,2759 % 0
h Euro 36,9837 % 0
h Sterlin 44,5241 % 0
h Altın (Gr) 3.023,35 %-0,14
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Efteni Gölü’nde kuş popülasyonu sayıldı

Efteni Gölü’nde kuş popülasyonu sayıldı

Düzce'nin Efteni Gölü'nde Düzce Üniversitesi ve Doğa Koruma Şube Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan su kuşu sayımında 22 tür ve 2.111 kuş tespit edildi. Sakarmeke, Yeşilbaş, Kaşık gaga gibi türlerin yanı sıra alanın ilk kez Ak kuyruklu kartal gözlemlendiği belirtildi. Sayımın amacı, kışlayan su kuşlarının korunması ve bilginin paylaşılması olarak açıklandı.

Düzce Üniversitesi’nin Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü’nden Prof. Dr. Akif Keten’in desteğiyle Efteni Gölü’nde kuş sayımı gerçekleştirildi. Sayımda, gölde 22 farklı türden toplam 2 bin 111 kuş tespit edildi.

Kış ortası su kuşu sayımı, Prof. Dr. Akif Keten tarafından desteklenen Düzce Üniversitesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü ve Doğa Koruma Şube Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirildi. Yapılan sayımlarda Sakarmeke, Yeşilbaş, Kaşık gaga, Çamurcun, Fiyu ve Küçük karabataklar gibi türlerin yanı sıra alanda daha önce görülmemiş Ak kuyruklu kartal da gözlemlendi.

Bu sayımın amacı, ülkemizde kışlayan su kuşları hakkında edinilen bilgileri paylaşmak ve bu alanların ve türlerin korunmasına katkı sağlamaktır.

ABB’den Esenboğa Havalimanı – Ankara merkez arası yolcu taşımacılığı hakkında açıklama

Sıradaki haber:

ABB’den Esenboğa Havalimanı – Ankara merkez arası yolcu taşımacılığı hakkında açıklama