h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Edirne’de tarım sahaları buz tuttu, çiftçinin kabusu!

Edirne’de tarım sahaları buz tuttu, çiftçinin kabusu!

Edirne'de sıcaklıkların düşmesiyle tarlalar dondu. Balkanlar'dan gelen soğuk hava nedeniyle çeşmeler, süs havuzları ve bazı tarım arazileri buz tuttu. Hava sıcaklığı eksi 3 derece olarak ölçüldü. Tarlaların donması çiftçileri olumsuz etkiledi. Ahmet Akman, "Havalar çok soğudu, tarlalar dondu" dedi. Edirne'deki soğuk hava, ayaz ve kırağı esintilerine yol açıyor.

Tarım arazilerinin buz tutmasıyla birlikte Edirne’de dondurucu soğuklar etkisini gösteriyor. Ülkenin birçok bölgesinde kar yağışının etkili olduğu bu günlerde, Edirne’de ise hava sıcaklığı sıfırın altına düşüyor. Kentteki süs havuzları, çeşmeler ve bazı tarım arazileri buz tuttu.

Edirne’ye Balkanlar’dan gelen soğuk hava, hayatı olumsuz etkiliyor. Son günlerde hava sıcaklığı birden 10 derece düşerek bazı noktalarda buzlanmaya yol açtı. Tarım arazileri de soğuk hava nedeniyle olumsuz etkilendi. Ekili arazilerde buzlanma görülürken, hava sıcaklığı eksi 3 derece olarak ölçüldü ve ayaz ile kırağı etkisini sürdürüyor.

Çiftçilikle uğraşan Ahmet Akman, “Havalar çok soğudu. Sıcaklık eksi 7-8 derecelere kadar düştü. Her şey dondurucu soğukta. Tarım arazileri de buz tuttu. Daha önce de kar ve soğuk hava olurdu, ancak bu kadar ekstrem bir soğuk yaşanmazdı” şeklinde konuştu.

Tunceli’de nadir bulunan vaşak türü, kırmızı listede yer almasına rağmen görüntülendi.

Sıradaki haber:

Tunceli’de nadir bulunan vaşak türü, kırmızı listede yer almasına rağmen görüntülendi.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.