h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Donan eşyaları atılmış, kalanlar battaniyelerle korunma yoluna gidiliyor

Donan eşyaları atılmış, kalanlar battaniyelerle korunma yoluna gidiliyor

Edirne'de Balkanlar'dan gelen soğuk havalar sebze ve meyve halindeki ürünlerin donmasına yol açtı. Hal esnafı, soğuk havayı atlatmak için sebze ve meyve kasalarını yaktı. Donma nedeniyle birçok ürün çöpe atıldı. Esnaflar elektrikli soba ve battaniyelerle kalan ürünleri korumaya çalışıyor. Edirne Pazarcılar Odası Başkanı, soğuk hava sebebiyle işlerinde düşüş yaşandığını ve fiyatların arttığını belirtti. Esnaf, battaniyeler ve kömür sobalarını kullanarak ürünleri korumaya çalışıyor.

Edirne’de Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgası sebze ve meyve halini etkiledi. İnsanların zor şartlar altında satış yaptığı halde, ürünler eksi 7 dereceye kadar donarak zarar gördü. Bazı esnaf ise ısınmak için sebze ve meyve kasalarını yakmak zorunda kaldı. Soğuk hava nedeniyle birçok sebze ve meyve çöpe atıldı. Edirne Pazarcılar Odası Başkanı, soğukların işlerini olumsuz etkilediğini ve fiyat artışlarına yol açtığını belirtti. Hal esnafı ise battaniyeler ve sobalarla ürünlerini korumaya çalışıyor. Malların donmaması için ısıtıcılar, katalitik sobalar ve kömür sobaları kullanılıyor.

Sibirya soğukları Ardahan’ı vurdu: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Sıradaki haber:

Sibirya soğukları Ardahan’ı vurdu: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.