h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Dağcılar 2.800 rakımlı dağa zorlu tırmanış gerçekleştirdi!

Dağcılar 2.800 rakımlı dağa zorlu tırmanış gerçekleştirdi!

Rota Doğa Sporları Kulübü üyesi 15 dağcı Hayal Dağı'na zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Kar ve yoğun sis gibi zorlu hava koşullarına rağmen yaklaşık 5 saatte zirveye ulaşan dağcılar, görsel bir şölenle ödüllendirildi. Bu etkinlikle Van Gölü Havzası'ndaki dağları tanıtmayı amaçlayan kulüp, doğa bilinci kazandırmak için düzenlediği etkinliklerine devam ediyor.

Rota Doğa Sporları Kulübü üyelerinden oluşan 15 dağcı, zorlu hava koşullarına rağmen Hayal Dağı’na 2 bin 800 rakımlı bir tırmanış gerçekleştirdi. Kulübün Van Gölü Havzası’nı tanıtmak ve doğa bilincini yaymak amacıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında gerçekleşen bu tırmanış, dağcıları oldukça zorladı. Dağcılar, Özalp ilçesinde buluşarak ardından Hayal Dağı’na doğru hareket ettiler. Kar ve yoğun sis gibi zorlu hava koşullarına rağmen, dağcılar yaklaşık 5 saatlik bir süre içinde zirveye ulaşmayı başardılar.

Rota Doğa Sporları Kulübü yöneticilerinden Sedat Karacan, yaptığı açıklamada Van Gölü Havzası’ndaki dağların tanıtımına devam ettiklerini belirtti. Karacan, kulüp üyesi olan 15 dağcının, Hem bu etkinliği spor amaçlı hem de Hayal Dağı’nın muhteşem manzarasını gözlemleme amacıyla gerçekleştirdiğini ifade etti. Karacan, kar ve zorlu hava koşullarının tırmanışı oldukça zorlaştırdığını ve köyler arasındaki yolların bile kapalı olduğunu söyledi. Ancak dağcıların öncü ekibiyle beraber 2 metreyi bulan karları aşıp zirveye ulaştıklarını ve yoğun sise rağmen muhteşem bir manzarayla karşılaştıklarını aktardı.

Lodos İstanbul’da etkisini gösteriyor

Sıradaki haber:

Lodos İstanbul’da etkisini gösteriyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.