h Dolar 34,2759 % 0
h Euro 36,9837 % 0
h Sterlin 44,5241 % 0
h Altın (Gr) 3.023,35 %-0,14
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Çığ faciası: Mahalle 3 gün boyunca susuz kaldı

Çığ faciası: Mahalle 3 gün boyunca susuz kaldı

Van'ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen kar yağışı ve çığ felaketi sonucunda bir mahalle 3 gün boyunca susuz kaldı. Mahalle sakinleri, su ihtiyacını karşılamak için 1,5 kilometrelik bir alanda boru döşeyerek su getirdi. Karabet Geçidi'nde en yoğun kar yağışının yaşandığı ilçede çığ, içme suyu şebekesine zarar verdi ve su boruları tamamen tahrip oldu. VASKİ ekipleri ve mahalle sakinleri, ikinci bir çığ tehlikesi nedeniyle başka bir güzergahtan 700 metrelik bir hat çekerek suyu mahalleye getirdi.

Van’ın Bahçesaray ilçesinde yoğun kar yağışının yol açtığı çığ, bir mahallenin 3 gün boyunca su sıkıntısı çekmesine neden oldu. Çığın etkilediği mahalle sakinleri, suyu geri getirmek için 1,5 kilometrelik bir alan açarak borular döşedi.

Geçtiğimiz hafta Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan 3 bin rakımlı Karabet Geçidi, en çok kar yağışının etkili olduğu bölge olan 2 metre 64 santimetreyle dikkat çekiyor. Kar yağışının etkilediği Bahçesaray ilçesine bağlı Çatbayır Mahallesi’nde ise 3 gün önce meydana gelen çığ, içme suyu şebekesine zarar verdi. Çığ sonucu su boruları tamamen tahrip oldu. Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü’ne bağlı Bahçesaray Şefliği ekipleri ve mahalle sakinleri, ikinci çığ tehlikesi nedeniyle farklı bir güzergah kullanarak kaynaktan 700 metrelik yeni bir su hattı döşeyerek mahalleye su getirdi.

Aralık Ayında Yaprak Veren Elazığ’da Elma Ağaçları Şaşırtıyor

Sıradaki haber:

Aralık Ayında Yaprak Veren Elazığ’da Elma Ağaçları Şaşırtıyor