h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Çalışmaları tamamlanmak üzere olan sokak sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Çalışmaları tamamlanmak üzere olan sokak sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Kuyumcular Çarşısında devam eden sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceledi. Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, çalışmaların son durumu hakkında bilgi verirken, Mimar Azmi Açıkdil projenin önemine vurgu yaptı. Çarşının canlanması ve kadim tarihin ortaya çıkması amacıyla yapılan çalışmaların son etapları tamamlanmaya yakın.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kuyumcular Çarşısı 3. Etap ikinci kısmında devam eden sokak sağlıklaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Manisa’nın tarihi ve kültürel mirasını korumak ve zenginleştirmek amacıyla gerçekleştirilen çalışmaları denetlemek üzere Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, Kuyumcular Çarşısı’na yapılan ziyarette bulundu.

Kuyumcular Çarşısı’nda gerçekleştirilen sokak sağlıklaştırma çalışmaları hakkında bilgi veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, Başkan Cengiz Ergün’ün liderliğinde tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkmaya devam ettiklerini söyledi. Topkaya, Şehzadeler Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmanın üçüncü etap ikinci kısmında 79 parsel üzerinde yapıldığını ve toplamda 500’den fazla parselde iyileştirme çalışmalarının tamamlanacağını belirtti. Çalışmaların çatılardaki tadilatlarla başladığını ve ardından diğer imalatları sürdürdüklerini ifade eden Topkaya, çalışmaların yaklaşık 3 ay içinde tamamlanacağını ve Şehzadeler ilçesindeki çarşının restorasyonu tamamlandığında her dükkanın restore edilmiş olacağını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil de projenin önemine değinerek, bu tür çarşıların kadim tarihi olan şehirlerde mutlaka olduğunu söyledi. Açıkdil, Manisa’da da tarihi çarşıyı canlandırmak ve korumak için çalışmalara başlandığını ve bu çalışmaların son etaba geldiğini belirtti. Ayrıca, Çarşının Öyküsü Manisa kitabının hazırlandığını ve kültür hazinesine kazandırılacağını da duyurdu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü sokak sağlıklaştırma çalışmaları, Kuyumcular Çarşısı’nın tarihi ve kültürel dokusunu koruma amacıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Gölcük Tabiat Parkı’nda Sömestr Tatili İle Birlikte İlgi Yoğunlaşıyor

Sıradaki haber:

Gölcük Tabiat Parkı’nda Sömestr Tatili İle Birlikte İlgi Yoğunlaşıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.