h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Bursa’da şans eseri gölette keşfedilen türe, neslinin tehlikeye girdiği gerçeğiyle birlikte dikkat!

Bursa’da şans eseri gölette keşfedilen türe, neslinin tehlikeye girdiği gerçeğiyle birlikte dikkat!

Bursa'da bir vatandaşın ihbarı üzerine, sulama göletinde nesli tükenmekte olan Anadolu şeritli semenderi bulundu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, semenderin Anadolu'nun kuzeyinde yayılan nadir bir tür olduğu belirlendi. Semender, bulunduğu göletten alınarak başka bir su içi bitkilerce zengin alana taşındı. Bu keşif, bu türün korunması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bursa’da bir vatandaşın dikkatli bir ihbarı sonucunda, sulama göletinde nesli tükenmekte olan Anadolu şeritli semenderi bulundu. Semender, suyun içindeki bitkilerin daha zengin olduğu başka bir alana taşındı.

Osmangazi ilçesinin Dürdane Mahallesi’nde bulunan bir gölette, tarımsal ilaçlama için su çekilmesi sırasında Anadolu şeritli semenderi (Ommatotriton ophryticus) keşfedildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü çalışanları ve Herpetolog Dr. Talip Akkaya tarafından yapılan incelemede, bu türün daha önce Doğulu Kuzey Şeritli Semenderi (Kafkas şeritli semenderi) olarak kabul edildiği ancak genetik çalışmalarla alt türden ayrılarak ayrı bir tür olarak kabul edilen Anadolu şeritli semenderi (Ommatotriton nesterovi) olduğu belirlendi.

Tarımsal ilaçlama tankeriyle su çekilmesi sırasında üç semender bulundu ve bu semenderler, türün üyeleriyle dolu olan su bitkilerinin daha zengin olduğu başka bir bölgeye taşındı. Anadolu şeritli semenderinin, Samsun’dan (Kızılırmak Deltası dahil) batıdaki tüm Kuzey Anadolu bölgelerinde yayıldığı öğrenildi.

Yaralı şahin veteriner kliniğinde tedavi altına alındı

Sıradaki haber:

Yaralı şahin veteriner kliniğinde tedavi altına alındı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.