h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Bolu Dağı Tüneli’ne İstanbul istikametinde 60 metrelik tüp eklenecek

Bolu Dağı Tüneli’ne İstanbul istikametinde 60 metrelik tüp eklenecek

Karayolları 4. Bölge Müdürü Mehmet Fidan, Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikametinde heyelan riskine karşı önlemler alınacağını açıkladı. Yaz aylarında yapılacak olan çalışma ile tünel tüpü 60 metre uzatılacak. Ayrıca, heyelan bölgesiyle ilgili olarak Avusturya'dan uzman bir ekip gelecek ve özel bir çözüm planlanacak. Bu çalışma ile heyelan riski azaltılacak ve tünelin uzatılmasıyla da malzemelerin etkilenmesi engellenecek.

Bolu Dağı Tüneli İstanbul İstikameti Heyelan Riskine Karşı Uzatılacak

Karayolları 4. Bölge Müdürü Mehmet Fidan, Bolu Dağı Tüneli’nde heyelan riskine karşı alınacak önlemleri açıkladı. Fidan, yaz aylarında yapılacak çalışmalarla İstanbul istikametindeki tünel tüpünün 60 metre uzatılacağını duyurdu. Ayrıca, Bolu Dağı Tüneli çıkışında sıklıkla meydana gelen heyelan alanıyla ilgili Avusturya’dan uzman bir ekip geleceğini belirtti.

Ankara istikametinin 25 Eylül tarihinde heyelan riski nedeniyle kapatıldığını hatırlatan Fidan, 42 günlük bir çalışmanın ardından bu istikamette tünelin 90 metre uzatıldığını söyledi. İl Koordinasyon Toplantısı’nda yapılan açıklamada, heyelan riskine karşı İstanbul istikametindeki tünel tüpünün yaz aylarında 60 metre daha uzatılacağı belirtildi.

Karayolları 4. Bölge Müdürü Mehmet Fidan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul istikametindeki çalışmaların yaz aylarında gerçekleşeceğini ve tünelin yaklaşık 60 metre uzatılacağını ifade etti. Fidan, “Bu çalışmayı bu sene gerçekleştireceğiz. Bayram dönemlerini düşünüyoruz. Mevsimi ve trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurarak planlama yapıyoruz. Okulların tatil olduğu temmuz-ağustos aylarında çalışma yapılacak” şeklinde konuştu.

Heyelan bölgesiyle ilgili özel bir çalışma yürütüldüğünü belirten Fidan, Avusturya’dan uzman bir ekibin bu konuda destek vereceğini açıkladı. Ekim ayında gerçekleşecek olan ziyarette Avusturya’dan gelen uzmanların heyelanla ilgili özel bir çözüm sunacaklarını dile getiren Fidan, tünelin heyelan bölgesine kadar uzatılması planının da olduğunu belirtti. 60 metrelik uzatmanın, tünelin hemen üst kısmından gelen malzemeleri tutmayı amaçladığını sözlerine ekledi.

Safranbolu’da bir sitenin istinat duvarı çöktü!

Sıradaki haber:

Safranbolu’da bir sitenin istinat duvarı çöktü!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.