h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Antifrizin her yıl yenilenmesi önemli

Kış aylarında antifrizin donmayı önlemesi ve motoru koruması gerektiği belirtiliyor. Antifrizin her kış değiştirilmesi önemli ve kaliteli bir antifriz seçimi yapılmalıdır. Ucuz antifrizlerin kalitesi düşük olabilir. Antifrizin düzenli bakımı ve değişimi ihmal edilmemelidir. Antifrizin eksikliği araca zarar verebilir, bu yüzden her kış antifriz değişimi yapılmalıdır. Antifrizin doğru kullanımı önemlidir ve sürücülerin bilinçli olması gerekmektedir.

Antifrizin Yenilenmesi, Araçların Kış Şartlarında Korunması İçin Önemli

Havanın soğumasıyla birlikte araçların vazgeçilmez bir parçası olan antifrizin, motorun zarar görmesini önlediği ve verimliliği artırdığı belirtiliyor. Eskişehir’deki yedek parça satan esnaf Turgay Arslanoğlu, sağlıklı bir soğutma sistemi ve uygun çalışma sıcaklığı için antifrizin önemli olduğunu vurguladı. Arslanoğlu, sistematik bakım ve kontrolün ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Antifrizin fiyatının marka ve kaliteye göre değiştiğini ifade eden Arslanoğlu, ucuz antifrizin fiyatının 200 TL olduğunu, organik ve yeni nesil araçlarda ise genellikle kullanılan kırmızı organik antifrizin fiyatının ise 350 TL ile 400 TL arasında değiştiğini belirtti.

Arslanoğlu, özellikle her kış antifrizin değiştirilmesi gerektiğini söyleyerek, bazı araçların soğuk havalarda donması sonucu su sistemlerinin buz tutabileceğini ve bu durumun termostatları patlatabileceğini belirtti. Bu nedenle, müşterileri bu konuda uyardıklarını ifade eden Arslanoğlu, antifrizin mutlaka yenilenmesi gerektiğini vurguladı. Antifriz bakımını ihmal eden müşterilerin ciddi sorunlarla karşılaştığını ve araçlarını çekici ile sanayiye getirdiklerini belirten Arslanoğlu, bu tür durumların yaşanmaması için kış bakımlarında antifrizin eksik edilmemesi gerektiğini söyledi.

Arslanoğlu, antifrizin her kış mevsiminde değiştirilmesi gerektiğini belirterek, bazı sürücülerin antifrizin tek seferlik kullanılabileceğini düşündüğünü ancak bu doğru olmadığını dile getirdi. Yaz aylarında buharlaşma nedeniyle su eksiltmesi yaşandığına ve suyun üzerine eklendiğine dikkat çeken Arslanoğlu, bu durumun antifrizin derecesini düşürdüğünü ve derecesi düşen antifrizin eksi 10 derecede donabileceğini belirtti. Arslanoğlu, araç sahiplerinden her kış antifrizlerini değiştirmelerini istedi.

Dilovası’nda Ağaçlar Kesilmek Üzere Hazırlanıyor!

Sıradaki haber:

Dilovası’nda Ağaçlar Kesilmek Üzere Hazırlanıyor!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.