h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Ankara’da “Döngüsel Ekonomi Konferansı” önemli bir etkinlik olarak gerçekleşti.

Ankara’da “Döngüsel Ekonomi Konferansı” önemli bir etkinlik olarak gerçekleşti.

Ankara'da gerçekleşen "Döngüsel Ekonomi Konferansı", döngüsel ekonomi kavramının tanıtılması ve Türkiye'nin bu alandaki potansiyelinin değerlendirilmesi amacıyla düzenlendi. Konferansta, Türkiye'nin 2053 hedeflerine ulaşması için döngüsel ekonominin önemine vurgu yapıldı ve çevre yönetimi konusunda yapılan çalışmalar paylaşıldı. Konferansa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Varank ve diğer yetkililer katıldı.

Ankara’da Döngüsel Ekonomi Konferansı Düzenlendi

Ankara’da gerçekleştirilen “Döngüsel Ekonomi Konferansı”, döngüsel ekonomi konseptinin daha geniş bir hedef kitleye tanıtılması ve en iyi uygulamaların paylaşılması amacıyla yapıldı. “Türkiye’nin Döngüsel Ekonomiye Geçiş Potansiyelinin Değerlendirilmesine Yönelik Teknik Destek Projesi” kapsamında düzenlenen konferansta Türkiye’nin 2053 hedeflerine ulaşmasında önemli bir yer tutan döngüsel ekonomi kavramının yaygınlaştırılmasına vurgu yapıldı.

Aynı zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan “Etkin kaynak ve atık yönetimi” konusundaki çalışmalar da konferansta paylaşıldı. Türkiye’nin döngüsel ekonomiye geçişinde kurumsal ve teknik kapasitenin güçlendirilmesine de dikkat çekildi.

Konferansa, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Varank da katıldı ve yaptığı konuşmada dünya nüfusunun artışıyla birlikte kaynak tüketiminin giderek arttığına dikkat çekti.

Varank, “Dünyada iklim değişikliğinin ciddi etkilerini yaşamayan tek bir ülke bile yok. Ancak ülkemiz, coğrafi ve jeopolitik konumu gereği iklim değişikliğinin en çok etkilediği ülkeler arasında yer almaktadır” dedi. Sosyal ve çevresel sorunlara, yeşil büyüme, yeşil ekonomi, düşük ekonomi, döngüsel ekonomi, sürdürülebilir üretim ve tüketim gibi yeni kavramların da bu süreçte ortaya çıktığını ifade etti.

Varank, sıfır atığın israftan kaçınmak açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Sıfır atık uygulamalarının uluslararası alanda da yaygınlaştırılması için 2022 Birleşmiş Milletler Genel 2030 sürdürülebilir kalkınma gündemini ilerletmek için sıfır atık girişim teşvik edilmesi kararını kabul ederek sıfır atık girişimlerinin önemini resmen kabul etmiş bulunuyoruz” dedi.

Konferansa, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Varank’ın yanı sıra birçok akademisyen ve bürokrat da katıldı.

Sis Kulu’da Etkisini Sürdürüyor

Sıradaki haber:

Sis Kulu’da Etkisini Sürdürüyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.