h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Aksaraylılar, kış mevsiminde yaşadıkları yaz günleriyle endişeleniyor

Aksaraylılar, kış mevsiminde yaşadıkları yaz günleriyle endişeleniyor

Ocak ayında bile hava sıcaklıklarının 15 dereceye kadar çıkmasıyla Aksaray'da yaşayanlar, yağışların gecikmesi nedeniyle kuraklık endişesi yaşıyor. Vatandaşlar, sıcak havayı fırsat bilerek dışarıya çıkıyor ancak yağış eksikliği nedeniyle kuraklık kaygısı taşıyor. Aksaray'da sıcak havanın keyfini çıkaran vatandaşlar, bahar havasında kıyafetler giyerken, yağmur ve kar yağışı beklediklerini söylüyor. Sıcak havanın kuraklık tehlikesine yol açtığını ifade eden Aksaraylılar, normalde dört mevsim yaşayan bir bölgede sadece bir mevsimi yaşıyor olmanın şaşkınlığını yaşıyor.

Ocak ayı olmasına rağmen, Aksaraylılar dışarı çıktıklarında hava sıcaklıklarının 15 dereceye kadar yükselmesiyle şaşkına dönüyor. Geçmiş yıllara kıyasla yağışların beklenenden geç gelmesi, kuraklık korkusunu tetikliyor.

Aksaray’da, Ocak ayına rağmen sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar sokaklara akın etti. Normal hava koşullarının dışında olan 15 dereceye kadar çıkan sıcaklık, özellikle 15 Temmuz Milli İrade Meydanı ve Ulu Cami Meydanı’nda zaman geçiren insanların ilgisini çekti. Vatandaşlar, alışveriş için çarşıya çıkarken, aileler çocuklarıyla keyifli vakit geçiriyor. Sıcak havanın tadının çıkarılırken, vatandaşlar aynı zamanda mont giyerek bahar havası yaşadıklarını belirtiyor. Azalan yağışlardan dolayı kuraklığa karşı endişelerini dile getiren Aksaraylılar, yağmur ve kar yağışını özlemle bekliyorlar.

Hava sıcaklıklarının normalden farklı olduğunu vurgulayan 62 yaşındaki Mustafa Ceylan, “Bu yıl kurak geçecek gibi görünüyor, artık kar özledik. Kar yağışının gerçekleşmesi çok iyi olurdu. Bir sıcak, bir soğuk mont giymek zorunda kalıyoruz, hasta oluyoruz. İnsanlar sürekli hasta, Allah’ım bize iyi bir kar yağdırsın. Güneşin altında mont giyiyoruz, yanıyoruz, çıkartıyoruz üşüyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. İlk bahar gelmiş gibi, sabahları güneşli bir hava var,” dedi.

Havanın sıcak olmasının kuraklığı davet ettiğini belirten 56 yaşındaki Doğan İpek, “Şu an zemheri ayındayız ve durumun iyi olmadığını görüyorum. Dünyada da böyle durumlar yaşanıyor. İnsanlar deniz suyu içiyor. İspanya’da deniz suyu içiliyor, ancak bu durum doğru değil. Allah’ım bize nasip etsin. Bu ülkede dört mevsim yaşayan bir milletiz, şimdi ise sadece bir mevsim yaşıyoruz. Karı gerçekten çok özledik. Eskiden karda oyunlar oynardık, özledik,” diye konuştu.

Sıcak havanın kaygıya neden olduğunu belirten 65 yaşındaki Bayram Albayrak ise, “Bu kışın ortasında böyle bir hava hiç iyi değil. Kuraklık belirtileri görüldüğü şeklinde yorumlanabilir,” dedi.

Keşan’da şiddetli yağmur ve rüzgar olumsuz etkiler yarattı

Sıradaki haber:

Keşan’da şiddetli yağmur ve rüzgar olumsuz etkiler yarattı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.