h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Akçadağ’da Çarşı İçin İvme Kazanan Çalışmalara Başlanıldı

Akçadağ’da Çarşı İçin İvme Kazanan Çalışmalara Başlanıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın Akçadağ ilçesinde ağır hasarlı ev ve işyerlerinin yıkımı tamamlandı. Akçadağ'a Emlak konut tarafından inşa edilecek yeni çarşı projesine hız veriliyor. Proje kapsamında 72 adet işyeri ve 100 adet kalıcı konut yapılacak. Akçadağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fatih Şahin, devlet ve halkın birlikte çalışarak bölgenin yeniden imar edilmesi ve yaşama dönmesi için yoğun çaba sarf edildiğini belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle hasar gören Malatya’nın Akçadağ ilçesindeki ağır hasarlı evlerin ve işyerlerinin yıkımı nihayete ererken, Emlak Konut tarafından ilçeye kazandırılması planlanan yeni çarşı projesi hız kazanıyor.

Akçadağ, depremlerin büyük ölçüde etkilediği ilçelerden biridir. Emlak Konut tarafından planlanan yeni çarşı projesi, 19 dönümlük bir alan üzerine kurulacak ve bölgeye 72 işyeri ve 100 kalıcı konut inşa edilecek.

Akçadağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fatih Şahin, devlet ve halkın el ele vererek Akçadağ’ın yeniden yapılandırılması için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Yeni çarşı projesinin, bölgeye canlılık kazandıracağını ve iş sahaları yaratarak ekonomiye katkı sağlayacağını dile getirdi.

Eryaman-İstanbul yolunun bağlantı kavşağı inşaatı için ihale tarihi netleşti

Sıradaki haber:

Eryaman-İstanbul yolunun bağlantı kavşağı inşaatı için ihale tarihi netleşti