h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Afet kayıplarını azaltmak için yeni önlemler ve stratejiler geliştiriliyor

Afet kayıplarını azaltmak için yeni önlemler ve stratejiler geliştiriliyor

Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda, afet kayıplarını en aza indirmek için alınması gereken önlemler ve uygulanması gereken stratejiler ele alındı. İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamında yapılan toplantıya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve ilgili kamu kurumları katıldı. İRAP, Samsun'un da dahil olduğu Adana, Afyon, Rize, Tekirdağ ve Sivas gibi pilot illerde uygulanmaktadır. Toplantıda deprem, sel-taşkın, heyelan ve orman-kent yangınları üzerinde çalışmalar yapılması planlandı. İRAP, afet risklerini azaltarak dirençli toplum ve sürdürülebilir şehir oluşturmayı hedeflemektedir. Planın izlenmesi ve değerlendirilmesi için Samsun-İRAP İzleme ve Değerlendirme Komisyonu oluşturulmuştur. Şu ana kadar 56 toplantı gerçekleştirilmiştir.

Samsun Valiliği, afet kayıplarını minimalize etmek amacıyla yapılan toplantıda alınması gereken önlemleri ve uygulanması gereken stratejileri değerlendirdi. İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilgili kamu kurumlarının yöneticileri de toplantıya katıldı. İRAP hazırlıkları, AFAD Genelgesi ile başladı ve Samsun, Adana, Afyon, Rize, Tekirdağ ve Sivas pilot iller olarak seçildi. Samsun’da İl Afet Risk Azaltma Planı çalışmalarına Haziran 2020’de başlandı.

İRAP, şehirdeki afet risklerini ve muhtemel kayıpları en aza indirmek için alınması gereken önlemleri, stratejileri ve eylemleri tanımlayan bir belge olup 4 farklı afet türü üzerinde çalışmalar yapılması planlandı: deprem, sel-taşkın, heyelan, orman-kent yangınları.

İRAP ile afet risklerini azaltarak, dayanıklı bir toplum ve sürdürülebilir bir şehir oluşturmayı hedeflenmektedir. Bu kapsamda 12 hedef ve 649 eylem içeren İRAP, 7 Ocak 2021 tarihinde onaylanarak yürürlüğe girdi. Planın izlenmesi, değerlendirilmesi ve güncel tutulması amacıyla Samsun’da İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu tarafından 2022/1 sayılı kararla vali yardımcısı başkanlığında Samsun-İRAP İzleme ve Değerlendirme Komisyonu oluşturuldu.

Planın güncel kalması ve canlı tutulması için bugüne kadar 56 toplantı gerçekleştirildi.

Bitlis’in karla bütünleşen tarihi güzellikleri büyüleyici bir etkiye sahip

Sıradaki haber:

Bitlis’in karla bütünleşen tarihi güzellikleri büyüleyici bir etkiye sahip

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.