h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) %
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Isparta’da Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu tarafından düzenlenen 7. Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisi, 150 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşti. Yaklaşık bin 500 hayvanın sergilendiği organizasyon, Isparta Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Organizasyona farklı şehirlerden gelen 1500’e yakın süs tavuğu, bahçe ve kanatlı hayvan, yurt dışından gelen hakemler tarafından değerlendirildi. Isparta Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Murat Duygu, Isparta Belediyesi’nin desteğiyle Türkiye’nin en gösterişli etkinliklerinden biri olduğunu belirtti ve katılımcı sayısının 150 bini geçtiğini, 51 şehirden katılımcı ve 200’den fazla yurt dışından konaklamalı katılımcı olduğunu ifade etti. Duygu ayrıca, ortalama olarak 10 bin kişinin şehir dışından katılım gösterdiğini ve organizasyonun hayvanların güzelliğini, gösterileri ve insanların olumlu tepkilerini içerdiğini dile getirdi.

Duygu, tavuk yetiştiriciliğinin bir hobi olduğunu ve insanlarla daha fazla bağ kurabilmek, birbirlerine daha sıkı kenetlenebilmek için bu aktiviteyi yaptıklarını söyledi. Yılda bir kez düzenlenen ulusal gösterinin, insanların bu özlenen dostlukları geri kazanmalarına yardımcı olduğunu belirtti.

Organizasyonda hayvanların puanlanması da yapıldı. Duygu, puanlamanın hayvanların güzellikleri üzerine olduğunu ve kanat, göz, ayak renkleri gibi birçok faktörün dikkate alındığını söyledi. Toplamda bin 500’e yakın hayvanın yer aldığı yarışmada, 51 farklı ırk katıldı. Her kategorideki en iyi Türkiye şampiyonu, en güzel tavuk ve horoz seçildi. Ayrıca kendi kategorilerinde onur ödülleri verildi.

Organizasyona ilk defa katılan Antalya’dan Veli İpek, Light Brahma ırkına ait beyaz siyah Columbia renkli bir tavuğuyla Türkiye şampiyonu oldu. İpek, bu hobiyi oğluyla birlikte yapmaktan memnuniyet duyduklarını ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için tavuk yetiştirme gibi hayvan sevgisinin olduğu bir hobiyi önerdi.

Gösteriyi ziyaret eden Sezai Aşkın ise kanatlı hayvanları çok sevdiğini belirterek, her yıl düzenlenmesi gereken güzel bir organizasyon olduğunu ve kendi kanatlı hayvanlarını severek beslediğini ifade etti.

Van Büyükşehir Belediyesi öğrencileri, Akdamar Adası’nın fotoğraflarını çekti

Sıradaki haber:

Van Büyükşehir Belediyesi öğrencileri, Akdamar Adası’nın fotoğraflarını çekti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.