h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Turgutlu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi üniversite tiyatro grubu doğaçlama güldürdü

Turgutlu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi üniversite tiyatro grubu doğaçlama güldürdü

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Atatürk Kültür Merkezi Üniversite Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen Şimdi Show Doğaçlama Tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü. İzleyicileri eğlendiren doğaçlama performansları ve renkli anlar yaşatan oyuncular, büyük alkış ve beğeni aldı. Tiyatro gösterisini Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, eşi Sabriye Akın, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma ve belediye personeli izledi.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olan Atatürk Kültür Merkezi Üniversite Tiyatro Grubu’nun “Şimdi Show Doğaçlama Tiyatro” adlı gösterisi yoğun ilgi gördü.

Turgutlu Belediyesi, sanatın gelişimine ve sosyal hayata katkı sağlamak amacıyla düzenlediği etkinliklerle ön plana çıkıyor. Bu kapsamda, Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Şimdi Show Doğaçlama Tiyatro” gösterisi izleyicileri kendine hayran bıraktı. Doğaçlama tiyatro ile sergilenen etkinlikte, seyirciler de oyunun bir parçası haline geldi. Oyuncuların spontane performansları, izleyicilere keyifli anlar yaşatarak gülümsetti. Tiyatro ekibi, sahne performansıyla da büyük alkış ve beğeni topladı.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Son beş yıl içinde çok güzel bir dönem geçirdik. Turgutlu halkının kullanabileceği birbirinden güzel binalar inşa ettik ve onları hizmete sunduk. 2019 yılında Atatürk Kültür Merkezi’ni kurduk ve merkezimizde 7 yaşındaki çocuklardan 70-80 yaşındaki hemşehrilerimize kadar herkesin yararlanabileceği 21 farklı kursa ev sahipliği yapıyoruz. Bu bizim için büyük bir keyif. Ayrıca Turgutlu Belediyesi Eğitim Merkezi (TURBEM) kurduk ve 2.750 öğrencimizin liselere ve üniversitelere hazırlık sürecinde hayallerine ulaşmalarına yardımcı olduk. Onlara destek verdik ve eğitimler verdik. Ayrıca Mustafa Kemal Mahallesi’ne Çocuk Kültür Sanat Merkezi kurduk. Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir projeye imza attık. Bu mahallede yaşayan dezavantajlı ailelerin 3 ila 5 yaş arası 400 çocuğuna ücretsiz yemek ve eğitim imkanı sunuyoruz. İnşaatı tamamlanmak üzere olan bir tiyatro salonumuz da bulunuyor. Bu proje, içerisinde eğitim alanları, kurs merkezleri ve fuaye alanları bulunduran 440 kişilik bir tiyatro salonu olacak. Allah nasip eder ve seçimi kazanırsak, Eylül veya Ekim ayında tiyatro oyunlarını burada sahnelemeye başlayacağız. Bu süre zarfında Atatürk Kültür Merkezi’ndeki tiyatro ekibiyle tanıştık. Turgutlu halkının bu oyunlara gösterdiği ilgi ayrı bir mutluluk veriyor. Hazırladıkları doğaçlama oyunuyla tiyatro eğitmenlerimizi ve gençlerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“Şimdi Show Doğaçlama Tiyatro” gösterisine Başkan Çetin Akın, eşi Sabriye Akın, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma, Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri ve personeli de katıldı.

Harikalar Diyarı Çocukları, Yılbaşı Konseriyle İzleyicileri Büyüledi

Sıradaki haber:

Harikalar Diyarı Çocukları, Yılbaşı Konseriyle İzleyicileri Büyüledi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.