h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Harikalar Diyarı Çocukları, Yılbaşı Konseriyle İzleyicileri Büyüledi

Harikalar Diyarı Çocukları, Yılbaşı Konseriyle İzleyicileri Büyüledi

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası ve Korosu, yeni yıl konseriyle büyük beğeni topladı. Başkan Ataç, Eskişehir'in sanat aktiviteleriyle öne çıkan bir şehir olduğunu söyledi. Konserde koro ve orkestra, birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Başkan Ataç, çocukların büyük bir destekle bu noktaya geldiğini belirtti. Eskişehir Milletvekili Çakırözer ise konserin güzelliği için teşekkür etti ve başkanın 5 yıl daha görevde olmasını istedi. Konser sonunda orkestra büyük alkış aldı.

Tepebaşı Belediyesi İle İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Sanat Topluluğu, Yeni Yıl Konseriyle İzleyicileri Coşturdu

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası ile Çocuk ve Gençlik Korosu, yeni yıl konseriyle izleyicileri mest etti. Başkan Ataç, “Eskişehir neden farklı? Çünkü bu tür sanat etkinlikleri Eskişehir’i Eskişehir yapıyor. İşte bu sizin eseriniz” dedi.

Eskişehir’in köklü sanat topluluklarından olan Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası ve Korosu, büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Özel günlerde de coşku dolu konserlerle izleyicileri büyülemeye devam ediyor.

Yeni yıl dolayısıyla özel hazırlanan konser programı, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konserde Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Elif Zümrüt, Tepebaşı Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş da yer aldı.

Orkestra şefliğini Simay Pala ve asistan şef Serhan Gencer’in üstlendiği konserde Derya İnanç’ın koro şefliği yaptı. Rus Dansı, Jingle Bells, Carol Of The Bells, Ritmos Ciganos, Underground Tango, Tico Tico, Arkadaşım Eşek, Anlıyorsun Değil Mi?, Alla Beni Pulla Beni, Gibi Gibi, Kara Sevda ve Hayat Tepebaşı’nda gibi eserler seslendirildi. Orkestranın etkileyici performansı Eskişehirlilere büyük keyif verdi.

Konser sonrasında konuşan Başkan Ataç, “En çok ne hoşuma gidiyor biliyor musunuz? Hepsi bizim çocuklarımız. 40 keman 40 öğrenci ile başladık. 23 Nisan Çocuk Sanat Merkezi’nde çalışmalar yapıyorduk. O zaman en büyük zorluklardan biri enstrümanların maliyetiydi. O dönemde Eskişehir’de ve Türkiye’de ilk kez enstrüman bağışı gerçekleştirildi ve bu büyük orkestranın enstrümanları bu bağışlarla elde edildi. Çocuklarımız zor zamanlarda iyi yetiştiler ve bu zamana kadar geldiler. Her konserde daha da ileriliyorlar. Ama bizim için önemli olan dayanışma, müzik sevgisi, sosyalleşme ve birlikte başarı. İşte bu nitelikler sayesinde bugünlere geldik. Eskişehir neden farklı? Çünkü bu tür sanat etkinlikleri, Eskişehir’i Eskişehir yapıyor. Bu da sizin eseriniz. Bu günlere kolay gelmedik. Bize güvendiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki 5 yıla umutla bakıyoruz. Tabii sizlerin onayıyla. Hep beraber daha güzel işler başarmayı diliyorum. Türkiye’ye ve dünyaya örnek olalım. Tepebaşı’nda sıradan bir iş yok. Yapılan işler sayesinde Tepebaşı dünyada ve Türkiye’de örnek gösterilen bir yer haline geldi. Bu da sizlerin desteğiyle oldu. Yolumuz açık olsun” dedi.

Konuşmanın ardından CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Aslında söylenecek ve çalınacak en güzel şeyleri evlatlarımız söyledi. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Hocalarımıza, şeflerimize, orkestranın ve koronun şeflerine teşekkür ediyorum. Ahmet Başkan’a ve size Eskişehirimize bu güzellikleri, mutluluğu ve gururu yaşattığı için teşekkür ediyorum. Bir 5 yıl daha devam diyoruz ve Ahmet Başkan’a güveniyoruz. Tepebaşı 5. kez ona emanet olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

Konser sonunda orkestra ayakta alkışlandı.

Denizli’de 120 güreşçi, deve arenasında kıyasıya mücadele etti.

Sıradaki haber:

Denizli’de 120 güreşçi, deve arenasında kıyasıya mücadele etti.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.